Als kind geloofde je nog alles: later ga je met de meester trouwen, de tandenfee legt geld voor je verloren tand onder je kussen en Sinterklaas bestaat. Tot er een punt komt dat je je beseft dat het allemaal wel héél onrealistisch is. Hoewel we soms nog wel eens terugverlangen naar die goede, oude tijd…

 

 

 

1. Het heeft toch iets magisch…
Het hele idee had toch ergens wel wat weg van een sprookje. Sinterklaas die in Spanje woont, maar je altijd in de gaten kunt houden… En van elk kind evenveel houdt. Het had iets mysterieus!

2. Schoen zetten
Dit was stiekem toch wel heel leuk… Vooral de volgende ochtend, wanneer je naar beneden rende om meteen te checken of er iets in je schoen lag!

3. Cadeautjes
Het lijkt wel net of je vroeger als kind véél meer cadeautjes kreeg dan nu…

4. Spanning
Het was altijd zo spannend… Zou je Zwarte Piet spotten op zolder? En heb je je wel goed gedragen dit jaar? En dan uiteindelijk toch zó blij zijn, wanneer je een cadeautje in je schoen vindt!

5. Intocht
Eerlijk is eerlijk: terwijl we vroeger nog allemaal thuisbleven om naar de intocht op tv te kijken, weet je nu niet eens wanneer de goedheiligman precies aankomt… Best jammer eigenlijk, want de intocht was toch altijd best leuk.