Misschien lijkt het alsof de hele wereld al ongesteld bent en jij als enige nog niet. No worries! Waarschijnlijk is je lichaam zich al druk aan het voorbereiden op de eerste keer ongesteld. Check deze tekenen maar eens.

#1. Afscheiding

Spot jij al wel eens wat wit of doorzichtig spul in je onderbroek? Dan word je waarschijnlijk binnen een jaar ongesteld. Afscheiding is een van de eerste tekenen dat je lichaam zich klaarmaakt voor een menstruatie.

#2. Je groeispurt is voorbij

Eerst schoot je nog supersnel de lucht in, maar sinds een tijdje gaat het wat minder hard. Dikke kans dat jij binnenkort ongesteld wordt! De meeste meiden groeien eerst en worden dan ongesteld, hoewel het ook wel eens door elkaar loopt.

#3. Je krijgt borsten en heupen

Begint jouw lichaam zich te ontwikkelen? Dat is een teken dat je lichamelijk vrouw aan het worden bent en dat je dus ook bijna klaar bent voor je eerste ongesteldheid. Die gebeurt niet ineens, maar meestal kun je hem binnen een jaar wel verwachten.

Lees ook: 6 dingen die je wilt weten als je voor het eerst gaat masturberen

#4. Je bent een beetje cranky

Er zijn natuurlijk duizenden redenen waarom jij ineens sjaggie kunt zijn, maar één ervan is PMS. Die afkorting staat voor premenstrueel syndroom. Daarbij horen een heleboel klachten, van buik- en rugpijn tot een slecht humeur. Niet elke girl heeft hier evenveel last van, maar het kan dus dat je aan je humeur merkt dat je bijna ongesteld moet worden.

#5. Je spot bruine plekjes in je ondergoed

Bij sommige meiden is het hun eerste menstruatie meteen vol raak: zij verliezen ongeveer een theekopje bloed. Andere girls gaan iets minder snel van start en hebben alleen een beetje bruinverlies. Spot jij dus een beetje bruine afscheiding? Dan kan het zomaar zijn dat je eerste menstruatie is begonnen, al kan het ook hierbij blijven.

Lees ook: 7 middeltjes tegen ongesteldheid die echt werken