De juiste behamaat vinden blijft een lastig klusje en het wil nog wel eens voorkomen dat je een beha koopt die helemaal niet zo goed past… Benieuwd of jij een verkeerde maat draagt? Check hier de vijf tekenen!

 

 

 

 

 

1. Je beha doet pijn
Dit hoort niet en is zeker een teken dat je de verkeerde cupmaat draagt. De bandjes zouden niet in je schouders moeten snijden en je beugel mag niet te strak zitten. Zie je rode afdrukken wanneer je je beha uitdoet? Jep, je draagt de verkeerde maat!

2. De beugel drukt op je borsten
Herkenbaar? No worries, je bent echt niet de enige girl die hier last van heeft. Veel meiden kopen een te kleine beha, met als resultaat pijnlijke borsten. De beugel zou op je ribben onder je borsten moeten rusten en niet op je borsten zelf. Wanneer je hier wel last van hebt, heb je waarschijnlijk een grotere maat nodig.

3. De bandjes en de beugel zitten erg los
Vooral de wat smallere girls zullen hier vaak last van hebben. Wanneer je een beha koopt die te groot is voor jouw figuur, kan het voorkomen dat je bandjes en beugel te los zitten. Er horen één of twee vingers tussen te passen, maar meer ook niet!

4. Er is een gat tussen je borsten en beha
Zit er veel ruimte tussen je borsten en beha? Dan kun je het beste een kleinere maat kopen. Je beha zou op je huid moeten rusten en er mag geen ‘gat’ tussen zitten.

5. Je borsten komen over de randen heen
Natuurlijk is het logisch dat je rondingen altijd nog een beetje boven je beha uitkomen, al helemaal wanneer je een push-upbeha draagt. Maar hangen je borsten echt over de randen van je beha heen? Dan is dit zeker een teken dat je de verkeerde maat draagt. Een grotere cupmaat zal in dit geval beter voor je zijn!

Lees ook: De perfecte beha