Overdrijf je nou, of negeren je vrienden je de laatste tijd supervaak in de lunchpauze? En was het toevallig dat ze je niet hadden uitgenodigd om te shoppen of is er meer aan de hand? Lees nu 5 tekenen dat jouw vrienden je buitensluiten.

#1 Je wordt niet uitgenodigd tijdens leuke activiteiten
Erg vervelend als je later op social media een foto terug moet zien van hun leuke avondje naar de bioscoop. Als dit supervaak gebeurt, word je inderdaad buitengesloten. Bummer. Je kunt er het beste een keer over praten met je friends, maar als je steeds ‘per ongeluk’ niet wordt meegevraagd, kun je beter andere mensen zoeken, die wel aardig tegen je doen.

#2 Ze maken je belachelijk waar je bij bent
Grr… dat is erg vervelend. Misschien willen ze indruk op iemand maken? Of ze zijn gewoon gemeen bezig om je weg te jagen. Je hoeft dit in elk geval niet te pikken! Zeg rustig dat je deze opmerking echt niet vindt kunnen en vertrek als ze toch door blijven gaan.

Lees ook: Pestpraatje

#3 Je voelt je oncomfortabel omdat ze wel eens over je roddelen
Het is logisch dat jij je oncomfortabel voelt als anderen in je omgeving over je roddelen. Echte vriendinnen doen dat niet over elkaar. Al helemaal niet als diegene erbij zit. Vraag jezelf dan ook af of jij deze mensen echte vrienden kunt noemen. Oh, enne… niet zelf meedoen, hè?

#4 jij bent niet altijd op de hoogte van de nieuwste weetjes binnen de groep
Je hoort af en toe verhalen waar je helemaal niks van weet! De een gaat op vakantie naar Italië wat iedereen al wist? En huh datet zij in een keer met die boy?! Waarom weet jij niks? Jij kunt je hier superrot door voelen omdat je het gevoel hebt dat je niks weet, maar deze vorm van buitensluiten gebeurt lang niet altijd expres. Tijd voor een goede groepsapp?

#5 Ze proberen je te ontlopen
Zie jij ze ook wel eens ‘wegvluchten’ als jij komt aanlopen? Op deze manier geven ze superduidelijk aan dat ze jou ontlopen. Supernaar! Tijd voor mensen die het wel leuk vinden dat jij komt.

Lees ook: Dingen die je kunt zeggen om een pester te dissen