Ben jij wel eens een paar kledingstukken kwijt? En vind je ze een maand later dan ergens onder je bed? Pff wat een puinhoop! Check nu 5 tips om je kamer iets bewoonbaarder te houden dan de grot van de gemiddelde Neanderthaler.

Lees ook: 7 handige beauty hacks van blogger Ilona

Tip 1: gooi vieze was gelijk in de waswand
Maak er een ritueel van en gooi de vieze was gelijk in de wasmand. Hierdoor kan het zich niet opstapelen op je bureaustoel of op de grond. Zo kan er ook minder snel een kledingstuk kwijtraken.

Tip 2: trek ’s ochtends niet je kledingkast overhoop.
Doe dit ’s avonds, dan heb je geen tijdnood. Dan kan je op je gemakje een outfit uitkiezen voor de dag erna. Je legt het klaar en dan kan je ook nog eens wat langer uitslapen, chill!

Tip 3: koop verstandig
Neem veel dichte kasten en manden op je kamer. Zo verdwijnen die kleine frutsels en tierelantijntjes uit het zicht. Je kamer lijkt een stuk netter! Dan heeft je moeder ook weer ruimte om schoon te maken.

Lees ook: Ik vind mijn ex nog leukΒ 

Tip 4: doe afstand van rotzooi
Heb jij nog spullen staan van toen je 3 was? Dan wordt het misschien tijd dat je sorteert en spullen weggooit. Minder rotzooi dus alweer een nettere kamer. Afstand doen van bepaalde spullen voelt soms erg vervelend, maar dan kom je echt wel overheen hoor!

Tip 5: geef spullen een vaste plek
Door je spullen een vaste plek te geven op je kamer wordt het vaak minder rommelig. Je gaat dan automatisch het parfumflesje op het nachtkastje zetten en je sieraden in dat ene kistje doen. Vraag bijvoorbeeld ook een wasmand op je kamer waar jij je vieze kleren in kunt doen.Β 

Test: Ben jij bijgelovig?