nieuwe vrienden Vieze adem BFFawkward uitschelden scheldt uit

5 tips om awkward situations te voorkomen

Ben jij soms ook zo awkward? Wij hebben een paar tips voor je om je te redden uit awkward situations. Are you ready?

Namen onthouden

Ai, meteen als iemand zich aan jou voorstelt, ben je zijn/haar naam alweer vergeten. Herhaal de naam van de persoon aan wie je je net hebt voorgesteld, dan onthoud je die beter! Mocht je het echt vergeten zijn, haal dan je bestie erbij en stel haar aan deze persoon voor, dan hoor je de naam opnieuw. Is je bestie nowhere to be found? Gebruik dan de ‘kun je je naam even spellen?’-truc, behalve als de persoon Paul of Kim heet, hihi.

3 zoenen?! So awkward!

Het meest ongemakkelijke moment blijft toch het moment dat je iemand drie zoenen moet geven en je niet zeker weet of dit de bedoeling is. Voor de duidelijkheid: je geeft iemand een hand als je diegene voor het eerst ontmoet, drie kussen geef je aan bekenden en één kus geef je aan goede vrienden of vriendinnen. Let op: als je iemand vaker ontmoet, gebruik je altijd dezelfde begroeting!

Van ach, ja, naar: leuke schoenen!

Het gesprek valt stil en je raakt in paniek. Het enige wat uit je mond komt, is: achja, ja, ja, dus, tja… Stop daarmee! Dat maakt het alleen maar meer ongemakkelijk. Gebruik dit moment om een complimentje te geven, dan kun je daarna daarop doorpraten.

Gesloten en open vragen

‘Hoe gaat het?’, ‘Goed, met jou?’, ‘Ook goed’, ‘Mooi’. Gesloten vragen zijn een no-go! In plaats van ‘hoe gaat het’ kun je ook vragen: ‘hoe is je dag?’ Reken maar dat je dan kunt kletsen!

Maak statements

In je hoofd heb je vaak al een beeld over hoe iemand is. Als iemand creatief overkomt, kun je bijvoorbeeld zeggen: ‘Jij lijkt me echt iemand die goed kan schilderen!’ Als dat niet zo blijkt te zijn, is dat alleen maar grappig.

Beeld: Giphy, 123RF

Lees meer:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij awkward?

Gerelateerde artikelen