Merk jij soms ook dat je een beetje jaloers reageert, terwijl je dat helemaal niet wilt? En zou je daar iets aan willen doen? Check dan nu vijf tips om geen jaloerse girl te zijn.

#1. Bouw zelfvertrouwen op
Jaloers zijn heeft meestal te maken met een gebrek aan zelfvertrouwen.Je denkt misschien dat iemand anders beter is of het beter doet. Maar klopt dat wel? Waarschijnlijk niet en dat weet je best als je er even rustig over nadenkt.

#2. Laat het verleden los
Soms is er iets gebeurd waardoor je niemand meer vertrouwt en je sneller jaloers reageert. Dan is het belangrijk dat jij je verleden loslaat. Het is natuurlijk lullig als je die leuke nieuwe lover van je beschuldigt van cheaten omdat hij alleen met een klasgenootje zat te praten! Deel bijvoorbeeld je verleden, zodat je er met de ander over je onzekerheid kunt praten. Dan zorg je samen dat het niet meer tussen jullie in staat.

Lees ook: 7 dingen die niet werken tegen puistjes

#3. Denk goed na voordat je iets doet of zegt
Als je jaloers bent, doe of zeg je vaak iets waar je later ontzettende spijt van krijgt! Enorm jaloers zijn kan best relatiesΒ of vriendschappen kapotmaken. Probeer in jaloerse buien rustig te blijven, zodat je geen domme dingen doet of zegt. Later ben je meestal opgelucht dat je niks hebt gedaan, omdat er niks aan de hand was!

#4. Verwacht niet dat je jaloezie voor 100 procent verdwijnt
De een is nou eenmaal veel jaloerser dan de ander. Je kunt je jaloerse gevoelens wel verminderen en er beter mee om leren gaan. Heb wel een beetje geduld met jezelf en verwacht niet dat je binnen één dag van je jaloersheid af bent.

#5. Praat erover
Vind je het irritant dat je vriendinnen zoveel aandacht zoeken bij je vriendje? Dan kun je ze best aanspreken. Als je praat over je irritaties kunnen anderen er (een beetje) rekening mee houden. Zij vinden het ook niet fijn als jij met een jaloers gevoel zit.

Lees ook: 5 vooroordelen die je te vaak hoort over biseksualiteit