Pfoeh… als je deze week je eerste schoolweek hebt, heb je het best pittig. Hallo dertig graden! Met deze tips lukt het je om naar het zwembad te gaan én je schooljaar fabulous te beginnen.

#1. Zorg voor leuke stuff
Wiskundesommen of grammaticaoefeningen worden misschien nooit echt leuk, maar het is een stuk minder erg als je ze in een leuk schrift doet en met een mooie pen schrijft. Zo blijft je al je schoolwerk overzichtelijk bij elkaar en ben je nooit iets kwijt. #nostress

#2. Klets met iedereen
Of course is het supergezellig als je met al je friends in de klas zit, maar zeker als je in een nieuwe klas zit, is het slim om met zo veel mogelijk mensen te kletsen. Jullie hoeven niet meteen best friends te worden, maar zo weet je wel meteen wie er aardig is én wie je om hulp kunt vragen als je geen snars snapt van je huiswerk.

#3. Begin meteen aan je huiswerk
Na school even chillen op de bank, al je friends appen, wat eten, een serietje kijken en vooral niet aan je huiswerk beginnen. Het klinkt superrelaxed, maar zit je wel echt zo lekker als je weet dat je eigenlijk nog een berg huiswerk moet maken? Als je meteen begint, kun je daarna écht ontspannen.

Lees ook: 8 tips voor supergoede aantekeningen

#4. Zet je wekker vroeg
En leg ‘m desnoods aan de andere kant van de kamer, zodat je ’s ochtends je bed wel op tijd uit moet. Zo heb je lekker de tijd om je spullen te pakken en te ontbijten, en, het allerbelangrijkste, goed wakker te worden. Op school zit jij dan bomvol energie om er een superdag van te maken.

#5. Spreek af met je friends
En dan niet om te Netflixen (nou ja, dat mag ook best een keertje), maar om huiswerk te maken. Als jullie een beetje discipline hebben, is zo’n studiegroepje supergezellig én handig. Jij snapt misschien geen snars van Frans, maar je BFF vast wel. Kun jij haar mooi helpen met scheikunde.

Lees ook: 13 dingen die iedereen doet tijdens een toets