5 tips om het weer goed te maken met je BFF

Je bent boos en gekwetst maar bovenal heel verdrietig. Ruzie met je beste vriendin is haast nog erger dan liefdesverdriet. Zit je met je handen in je haar en denk je dat het nooit meer goed komt? Maak je niet al te veel zorgen! Met deze 5 tips is het zo weer goed.

Je bent boos en gekwetst maar bovenal heel verdrietig. Ruzie met je beste vriendin is haast nog erger dan liefdesverdriet. Zit je met je handen in je haar en denk je dat het nooit meer goed komt? Maak je niet al te veel zorgen! Met deze 5 tips is het zo weer goed.

1. Doe iets
Stilte is het ergste wat er is. Jullie vinden allebei dat de ander de eerste stap moet zetten om het goed te maken. Aangezien jij de verstandigste van jullie tweeën bent, zet jij de eerste stap. Je wilt tenslotte niet altijd kwaad blijven en het liefst zo snel mogelijk weer samen lachen en lol maken. Dus… mail, schrijf, app of bel haar. Doe in ieder geval iets! Maak haar duidelijk dat niets doen niet werkt. Als ze niet reageert, moet je even verder lezen…

2. Wacht tot zij iets doet
Jij hebt geprobeerd het goed te maken, maar zij is zo koppig dat ze niets laat horen. Ga niet als een hondje achter haar aanlopen, maar geef haar de tijd om rustig na te denken. Je kunt haar immers nergens toe dwingen. Afwachten dus… Ze zal vanzelf wel naar je toe komen. 

3. Maak er een spel van
Ze komt niet vanzelf!!! Maar als jullie zo doorgaan, komt er nooit eind aan deze ruzie. Gelukkig heb jij een oplossing: nodig haar uit om op een zaterdagmiddag in haar oude kleren langs te komen. Jij hebt speciaal voor deze gelegenheid twee dozen met eieren hebt en een paar kilo chocola in huis gehaald. Als ze er is, geef je haar een doos eieren en je pakt er zelf ook één. Doe dan (in de tuin, anders heb je ruzie met je moeder!) een wedstrijdje; wie kan het verst gooien? Jij gooit (per ongeluk natuurlijk) een ei tegen haar aan. Zij pikt dat niet en slaat er één kapot op jouw hoofd. Uiteindelijk zitten jullie onder de stinkende eierdooiers en gillen jullie het uit van plezier. De chocola eten jullie, als jullie gedoucht en omgekleed zijn, gezellig samen op! 

Lees ook: 10 tips om de beste BFF ever te zijn

4. Houd een wedstrijd
Eén van jullie zal moeten winnen. Maar wie? Organiseer een wedstrijd. Rondjes rennen over het schoolplein, 100 push-ups of sit-ups, 30 minuten touwtjespringen… Ga net zo lang door totdat één van jullie het opgeeft. Als jullie beide bezweet en uitgeput zijn, kun je zeggen: ‘Ik ben het zat! Ik wil geen wedstrijd met je houden en je concurrent zijn.’ Wedden voor 10 euro dat zij dat ook niet wilt en je de helft van haar flesje sportdrank mag opdrinken?

5. Vecht!
Ja oké, vechten is slecht, triest en pijnlijk. Maar dat betekent nog niet dat het geen optie is! Even voor de duidelijkheid: jullie gaan vechten, maar er wordt niet gestompt, gebeten, aan haren getrokken, geknepen, gekrabd of iets dat ook maar lijkt op een gevecht tussen twee wilde katten. Jullie houden een kussengevecht! En jullie mogen erbij schreeuwen! ‘Deze is omdat je mijn nieuwe shirtje kapot hebt gemaakt!’ of ‘Ik haat het als je loopt te flirten met mijn nieuwe vriendje!’ Raas lekker door en laat alle agressie naar boven komen. Als een kussengevecht voor jullie niet werkt, is er nog een andere optie, maar daar heb je wel de hulp van twee sterke jongens voor nodig: houd een gevecht op hun schouders in het zwembad! Door zo’n gevecht is de ruzie snel opgelost, want binnen de korstte keren gieren jullie het uit van het lachen. Een leuke oplossing zonder bijtwonden en blauwe plekken! Succes!

Lees ook: 10 tekenen dat jij en je BFF uit elkaar zijn gegroeid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen