Er is iemand verliefd op je! Superleuk, behalve dat het niet die cutie van je voetbalvereniging is, maar een jongen die je echt niet leuk vindt… O nee! Wat nu? Check hier 5 tips om iemand af te wijzen.

#1. Probeer het subtiel
Waarschijnlijk vind je het best een beetje eng om je aanbidder recht in zijn gezicht te zeggen dat het niets wordt tussen jullie. Gelukkig hoeft dat vaak ook niet. Met een paar subtiele hints kom je al best ver. Zeg bijvoorbeeld regelmatig dat je het zo fijn vindt dat jullie gewoon vrienden zijn.

#2. Wees eerlijk
Let’s be honest: jongens zijn vaak niet het allerbeste in het oppakken van hints. Werkt je subtiele tactiek niet, dan is het tijd voor een goed gesprek. Zoek een rustig plekje en zeg eerlijk dat je niet verliefd op hem bent en dat ook niet gaat worden.

#3. Laat je niet overhalen
Sommige boys gooien al hun charmes in de strijd om je alsnog zo ver te krijgen om het met ze te proberen. Of misschien vind je hem zelf wel heel zielig en durf je hem niet zo goed echt af te wijzen. Wat de reden ook is: laat je nooit overhalen om het toch te proberen. Verkering is alleen leuk als je allebei verliefd bent.

Lees ook: Zo maak je het netjes uit

#4. Maak het niet te groot
Een toelichting van een halfuur is nergens voor nodig. Leg gewoon kort uit dat het niet aan hem ligt, maar dat het echt niets gaat worden tussen jullie.

#5. Word niet gemeen
Misschien heb jij het ‘geluk’ om achterna gezeten te worden door die ene pukkelige jongen die altijd net de verkeerde kleren draagt en ook nog eens een beetje stinkt. Of course kun je daar best eens een grapje over maken tegen je BFF, maar zorg ervoor dat het niet gemeen wordt. Hem uitlachen als hij langsloopt in de pauze of gemene berichtjes sturen: allemaal not done. Jij zou het toch ook niet fijn vinden als je door de hele vriendengroep van je crush wordt uitgelachen? 

Lees ook: Help! Mijn crush is onbereikbaar