Er is zon, een fantastisch zwembad en jij hebt de time of your life. Tot je naar de wc gaat en daar ontdekt dat je ongesteld bent geworden. Aaaaargh! Yep, er zijn leukere dingen op vakantie dan je menstruatie, maar met deze tips tackle jij het probleem met gemak.

#1. Neem maandverband en tampons mee
Nee, je hoeft echt niet ongesteld te worden, of bent misschien zelfs nog nooit ongesteld geweest, dus dat maandverband kun je wel thuis laten. True, maar zeker als je naar een verder buitenland gaat, is het slim om altijd wat stuff voor geval van nood mee te nemen. Een pakje tampons weegt niets en het voorkomt dat je aan die cutie bij de drogist moet gaan uitleggen wat je zoekt. In het Portugees.

#2. Zorg voor chille kleding
Dat witte korte rokje is ΓΌberschattig, maar misschien niet zo heel handig als je ongesteld bent. Pak daarom ook wat comfy outfits in. Een jumpsuit staat leuk, zit heerlijk en showt eventuele doorlekplekken minder obvious.

#3. Schakel hulptroepen in
Als jij je de hele tijd afvraagt of je aan het doorlekken bent, is dat niet zo heel ontspannend. Schakel daarom je moeder of vakantievriendin in. Die kan af en toe subtiel kijken of jij geen maandverband of tampons hebt bungelen op plekken waar ze niet horen. Hulptroepen zijn ook handig als je op een overvol strand op zoek moet naar een wc: twee zien meer dan één.

Lees ook: 5 veelgestelde vragen over voorbehoedsmiddelen

#4. Haal je schouders op
Of course kun je de hele dag binnen blijven en vooral niet gaan zwemmen, maar dat is best een beetje jammer van je week toch? Bekijk het eens zo: zelfs als je grandioos doorlekt, zie je al deze mensen na een paar weken toch niet meer. Oefen daarom met het inbrengen van een tampon, verwissel 'm regelmatig en go for it!

#5. Stel β€˜m uit!
Weet je al dat je ongesteld gaat worden en heb je daar geen zin in? Dan kun je er ook voor kiezen om je menstruatie uit te stellen. Dat kan door de pil door te slikken, maar je kunt bij de huisarts ook pillen krijgen die je een paar weken slikt en die er dan eenmalig voor zorgen dat je niet ongesteld raakt. Even langs de dok, dus.

Lees ook: 7 tips om zelfverzekerder over te komen