Ben jij een enorme stresskip en moet je deze week eindexamens maken? No worries, bijna elke girl heeft wel eens last van stress. Lees snel deze vijf tips, zodat je straks super relaxed aan je examens begint!

#1. Bereid je goed voor
Het beste medicijn tegen stress is om stress te voorkomen. Wees daarom goed voorbereid op je examens. Als je goed leert en lekker slaapt, is er helemaal niks om je zorgen over te maken.

#2. Word weer helemaal zen
Als je een stressbui op voelt komen, ga dan even iets anders doen. Haal een paar keer goed adem en luister eventueel een liedje waar je helemaal zen van wordt. Als het even kan (lees: je zit niet in een examenzaal), werkt het ook goed om buiten een rondje te gaan lopen. Take it easy girl!

#3. Zorg voor voldoende afleiding
Van non-stop leren wordt niemand vrolijk. Neem af en toe en break en maak genoeg tijd vrij voor leuke dingen. Wissel dit af met je leerboeken en alles komt helemaal goed.

Lees ook: 10 crazy moments die iedereen wel eens heeft op school

#4. Β Eet gezond
Als je superveel stress hebt, kan het zijn dat je grote trek krijgt in koekjes, snoepjes en andere ongezonde tussendoortjes. Het is niet erg om een beetje te snoepen, maar sla er niet in door. Die extra koekjes gaan jou echt niet helpen om te slagen. Gezonde groentes of een lekkere stukje fruit zijn veel gezonder en geven je ook extra vitamines, waardoor je je een stuk beter voelt!

#5. Lach veel
Een supermelige lachbui helpt sgoed tegen stresskriebels in je buik. Kijk grappige filmpjes op YouTube of show al je gekke dansmoves aan je bestie voor je aan de examens begint. Wedden dat het dan helemaal goedkomt?

Lees ook: 10 tips om het studeren voor je examen te overleven