Misschien ben je alweer even bezig, maar voor goede voornemens is het nooit te laat. Op deze manier begin jij je schooljaar hartstikke gestructureerd. Op naar die mooie cijfers!

#1. Begin een bulletjournal
Ken je de bulletjournals al? Simpel gezegd houdt het in dat je in een boekje to do lists maakt en die mooi versiert. Je kunt bijvoorbeeld opschrijven welke series je nog wilt kijken, maar je kunt er ook lijstjes in maken voor je huiswerk. Schrijf voor elke dag precies op wat je wilt maken en streep lekker af. Zo heb je al heel snel het idee dat je succes hebt en dat zorgt ervoor dat je lekker blijft gaan.

#2. Plan je huiswerk op vaste momenten
Stel jij ook altijd alles uit om de avond voor de deadline megahard te balen dat je nu alles in een keer moet doen en het niet meer echt goed gaat lukken? Dat voorkom je door een vaste planning aan te houden. Spreek met jezelf af dat je elke dag meteen uit school aan je huiswerk begint en houd je er ook aan. De eerste drie weken is dat supermoeilijk, maar daarna wordt het een gewoonte en ben je alleen maar happy met je mooie cijfers. Enne… als je dan een keer spijbelt van jezelf om met een vriendin te gaan shoppen, voelt dat extra fijn!

#3. Hak alles in stukjes
Waarschijnlijk hebben je docenten het je ook als zo’n 34204901 keer verteld, maar leren = herhalen. Als je de avond van tevoren begint, haal je misschien wel een goed cijfer voor je SO, maar ben je daarna alles vergeten. De stof komt dan namelijk niet goed in je langetermijngeheugen. Slimmer is het om alle stof daarom minimaal in drieën te hakken. Op dag 1 leer je de ene helft, op dag 2 de tweede en op dag 3 herhaal je alles. Zo ken je de stof al goed en kom je niet in de knoei als je voor een toets ineens heel veel moet leren.

Lees ook: 10 dingen die niet mogen ontbreken in de tas van blogger Ilona

#4. Zorg voor een ochtendritueel
Als je elke dag iets anders doet ’s ochtends moet je over elke handeling nadenken. Resultaat? Alles duurt veel langer dan wanneer je elke ochtend precies hetzelfde doet. Supersaai, maar jij komt nooit meer te laat en kunt maximaal uitslapen.

#5. Pak je tas ’s avonds in
Niet alleen je ochtenden zijn belangrijk, ook ’s avonds kun je effectiever worden door dan alvast je tas in te pakken en je kleding voor de volgende dag klaar te leggen. Zo voorkom je dat je met je slaaphoofd vergeet om dat ene belangrijke werkstuk mee te nemen.

Lees ook: Wat zegt jouw agenda over jou?