Heb jij je in 2015 iets minder op school gefocust? En moet je eigenlijk toch iets meer je best gaan doen in 2016? No worries! Check snel deze 5 tips om een supergoede leerling te zijn in 2016!

#1. Plannen!
Plannen is en blijft lastig. Maar het wordt een stuk makkelijker als je eenleuk notitieboekje koopt en hier je planning in maakt. Schrijf je huiswerk en toetsen erin en markeer ze als je er klaar mee bent. And remember: het werkt écht om elke dag een beetje te doen. Een rijtje Franse woordjes leer je nu eenmaal makkelijker dan vier pagina’s in een keer én het motiveert als je vaak iets kunt afstrepen. 

Lees ook: 10 dingen die je denkt als je een onderwerp voor een werkstuk moet verzinnen

#2. Woordjes leren
Zit jij als je eigenlijk woordjes moet leren op wrts.nl ook altijd meteen op GIRLZ.nl? Probeer het dan eens met kaartjes. Op de ene kant schrijf je het woordje, op de andere de vertaling. Als je de woordjes op een andere manier dan normaal leert, onthoud je ze vaak beter.

#3. Wekker
Probeer vanaf 2016 je wekker een kwartiertje eerder te zetten. Hierdoor kunje ’s ochtends wat rustiger aan doen en begin jij jouw dag superrelaxed! Zo ben je zelf tijdens je 1e uur al gefocust en geconcentreerd. 

#4. Belonen
Beloon jezelf! Heb je bijvoorbeeld een 7 of hoger voor die moeilijke wiskundetoets? Koop een mooie nieuwe lipstick voor jezelf. Daarna plak je een plaatje van je lipstick in je agenda of zet je hem als achtergrond op je telefoon, om zo extra motivatie te krijgen! Doe dit alleen niet te vaak, anders wordt het geen beloning meer, maar een gewoonte.

#5. Opruimen
Opruimen is misschien wel een van de saaiste dingen ever. Maar toch is het superbelangrijk. Als je kamer en kluisje opgeruimd en rustig zijn, is het in je hoofd ook rustiger en kun je je beter concentreren. En geef toe, een opgeruimde kamer is gewoon een stuk fijner..

Lees ook: Schoolfoto's van de celebs