seks droogneuken

5 tips om te zeggen dat je nog niet klaar bent voor seks

Je hebt een superlieve boyfriend van wie je heel veel houdt en met wie je je helemaal happy voelt. Alleen… hij is toe aan seks, maar jij nog niet. Hoe vertel je dat? Check deze tips!

Je hebt een superlieve boyfriend van wie je heel veel houdt en met wie je je helemaal happy voelt. Alleen… hij is toe aan seks, maar jij nog niet. Hoe vertel je dat? Check deze tips!

#1. Bedenk dat het de bedoeling is dat je seks allebei leuk vindt

Voel jij je schuldig omdat je je vriendje geen seks ‘geeft’? Niet doen! Seks is alleen fijn als je er allebei van geniet. Zolang jij supergespannen bent, is het helemaal niet leuk. Niet voor jou, maar ook niet voor hem. Realiseer je dus dat het voor jullie allebei veel fijner is als je steeds een klein stapje verder gaat, dan durf je ook beter je grenzen aan te geven.

#2. Wees duidelijk

Je boyfriend kan nog zo lief zijn, maar als jij niet vertelt wat je wel en niet wilt, gaat-ie dat niet ruiken. Natuurlijk kun je in the heat of the moment nog zeggen dat je het niet wilt, maar probeer er ook vooraf met elkaar over te praten. Dan kun je rustig uitleggen dat je nog geen seks wilt, maar dat je het wel fijn vindt om te zoenen en te knuffelen (of ook dat nog niet).

#3. Doe geen beloften over seks

Als je zegt dat je nog even geen seks wilt, terwijl je boyfriend daar al wel helemaal klaar voor is, kun je je daar best een beetje schuldig voelen. Het is dan heel verleidelijk om te beloven dat je er volgende week/ maand/ met je verjaardag wel klaar voor bent. Eén probleempje: dat kun je niet weten… Soms voel je supersnel dat je ready to go bent en soms duurt dat nog een hele tijd. Vooraf kun je dat bijna niet inschatten. Geef jezelf daarom nooit een deadline, maar zeg dat je het aangeeft als je een stapje verder wilt.

#4. Bereid wat antwoorden voor

De meeste boys zullen jouw grenzen best respecteren, maar het kan gebeuren dat je vriendje je toch probeert over te halen. Daarom is het handig om alvast wat antwoorden klaar te hebben. Zegt hij bijvoorbeeld: ‘Als je echt van me hield, zou je seks met me hebben?’ Antwoord dan: ‘Als jij van mij houdt, dwing je me niet om iets te doen waar ik niet klaar voor ben.’ Of probeert hij het met: ‘Iedereen doet het’? Dan kun je altijd antwoorden met de gouwe ouwe: ‘Als iedereen in de sloot springt, spring ik er toch ook niet achteraan?’

#5. Ga weg als hij niet goed reageert

Blijft je BF toch zeuren? Dan kun je het gesprek beter stoppen. Zeg dat je graag bij hem bent, maar niet als hij over je grenzen probeert te gaan. Daarna ga je naar huis. Op een ander moment kunnen jullie dan rustig verder praten. Blijft hij pushen? Dan moet je misschien bedenken of dit wel de boy is bij wil jij wilt zijn…

Beeld: 123RF

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij klaar voor de eerste keer?

Gerelateerde artikelen