Waarschijnlijk heb je vakantie, dus dikke kans dat al jouw dagen deze week hartstikke top zijn. Maarre… dat wil of course niet zeggen dat het niet nog beter kan! Donderdag is het namelijk Bevrijdingsdag én Hemelvaart. En dan wil jij echt wel naar deze vijf dingen.

#1. Party!
In elke provincie zijn bevrijdingsfestivals. Allerlei artiesten komen dan optreden om te vieren dat we dit jaar al 71 jaar in vrijheid leven. Ambassadeurs Kovacs, Nielson, Sunnery James, Ryan Marciano en Def P. hoppen per helikopter van festival naar festival, maar er is nog veel meer te zien. Enne… alle festivals zijn gratis toegankelijk, dus je kunt voor noppes uit je plaat.

#2. Markten
Heb je je door het snertweer op Koningsdag je inner-koopjesscoorder nog niet genoeg kunnen loslaten? Dan kun je donderdag in de herkansing. Veel plaatsen hebben dan namelijk een rommelmarkt. Pak je het liever iets meer sophisticated aan? Ga dan naar Las Dalias on the Road, een echte Ibiza Hippiemarkt, die voor vier dagen in Amsterdam staat. Tot ziens zakgeld!

#3. Theater
Zit je liever lekker binnen? Neem dan eens een kijkje in het theater. Veel theaters hebben speciale voorstellingen op 4 en 5 mei over de Tweede Wereldoorlog. De musical ‘De Tweeling’ en het toneelstuk ‘Anne’ spelen al een tijdje, maar zijn ook zeker de moeite waard.

Lees ook: Vlogger Lisa bij een basketbalwedstrijd

#4. Kermis
Omdat het voorjaarsvakantie is, wordt in veel plaatsen een kermis gehouden. Sla je spaarvarken kapot en sleep je bestie mee. Durven jullie echt overal in?

#5. Museum
Bevrijdingsdag is nu vooral een grote party, maar of course wordt er ook iets heel heftigs herdacht: de Tweede Wereldoorlog. Wil je je kennis daarover opvijzelen? Ga dan naar een oorlogsmuseum, bijvoorbeeld Westerbork of het Anne Frankhuis. Tip: koop voor die laatste je tickets online, dat scheelt je een héél lange wachtrij.

Lees ook: 7 dingen waar alle girls zich zorgen over maken