Hiep hoi, je bent weer bijna jarig! Tijd om een briljante party te geven! Ben jij dan ook altijd een beetje bang dat iedereen afzegt of dat niemand het leuk vindt? Met deze tips is dat nergens voor nodig!

#1. Bedenk wie je uit wilt nodigen
Vind jij dat je verjaardag pas geslaagd is als je de hele klas, je hele hockeyteam en je complete musicalvereniging hebt uitgenodigd? Dan heb je een ander soort party dan wanneer je alleen met je vijf besties iets leuks wilt gaan doen. Bedenk daarom eerst wie je écht op je verjaardag wilt hebben voor je de activiteit bedenkt. Want zeg nou zelf, een disco met vijf girls is een beetje treurig, maar een slaapparty met vijftig mensen is ook geen pretje. Oh, enne… mensen uitnodigen die je niet aardig vindt, omdat je anders ‘te weinig’ vrienden hebt, is bijna nooit een goed idee.

#2. Zoek iets waar jij je comfortable bij voelt
Oké, je hebt besloten welke friends je uit gaat nodigen en welke mensen lekker thuis mogen blijven. Nu is het tijd om te besluiten wat je wilt gaan doen. Allerbelangrijkste: zorg voor iets wat jij zelf leuk vindt. Geef dus geen dansparty als jij je mega onzeker voelt op de dansvloer, maar ga dan voor een lekkere filmavond.

Lees ook: 7x tips voor een girls night

#3. Zorg dat je zelf niet te veel hoeft te doen
Je vrienden hangen lekker voor de tv en jij mist de halve film, omdat je had bedacht dat het wel leuk was om halverwege broodjes kroket te serveren. Not so handy. Zorg daarom voor een goede voorbereiding. Leg alle spullen die je nodig zou kunnen hebben alvast klaar en schakel je ouders in om last minute hapjes te verzorgen, zodat jij ook lekker kunt relaxen.

#4. Check of je vrienden kunnen
Gevalletje jammer: jij hebt je hele feestje gepland en dan blijkt dat je gasten niet kunnen. Check daarom voor je de uitnodigingen de deur uit doet of je best friends in elk geval kunnen. In het ergste geval kun jij je party dan nog reschedulen naar een moment dat wel uitkomt.

#5. Durf origineel te zijn
Heb jij zin om te gaan zwemmen, maar ben je bang dat je friends dat misschien kinderachtig vinden? Doe het dan gewoon lekker toch! Dat zij allemaal een sleepover geven, wil niet zeggen dat ze iets anders niet ook hartstikke leuk vinden. En trouwens, het is jouw party, dus het allerbelangrijkste is dat jij het leuk vindt.

Lees ook: 10 must-do's op een vrije dag