Een stralende, witte glimlach: wie wil dat nou niet? Behandelingen voor wittere tanden kunnen behoorlijk duur zijn. Maar wist je dat het ook anders kan? Wij hebben een paar simpele tips voor je op een rijtje gezet.

#1: banaan
De schil van een banaan doet wonderen! De binnenkant van een bananenschil kun je twee minuten lang over je tanden wrijven. Daarna kun je je tanden poetsen zoals je normaal doet. Het resultaat zal niet direct te zien zijn, maar op den duur zal het helpen.

#2: aardbeien
Neem één aardbei en een halve theelepel met zuiveringszout. Deze twee ingrediënten mix je goed door elkaar totdat dit geheel een pasta vormt. Smeer een beetje pasta op je tandenborstel en breng dit aan op je tanden. Laat dit vijf minuten intrekken en spoel daarna je mond af. Naderhand kun je gewoon je tanden poetsen.

#3: zuiveringszout
Dit staat bekend als middel voor wittere tanden. Het enige wat je hoeft te doen, is een beetje zuiveringszout strooien over je tandpasta die al op je tandenborstel zit. Dit goedje heeft geen lekkere smaak, maar het resultaat zal te zien zijn.

#4: rietjes
Deze tip is misschien wel één van de simpelste. Drink voortaan met een rietje! Frisdrank, koffie en thee kunnen voor tandplak zorgen. Om dit zo veel mogelijk te vermijden, kun je met een rietje drinken. Dit zal er niet voor zorgen dat je tanden witter worden, maar dit zal het zeker wel voorkomen.

#5: flossen
And last but not least: flossen! Als je dagelijks je tanden flost, dan worden ze op den duur witter. Het helpt namelijk tandplak te verwijderen waar je tandenborstel niet bij kan.

Lees ook: Poetsen