Je dacht echt dat je die wiskunde-uitleg begreep, maar eenmaal thuis snap je geen snars meer van al die formules en dansen de cijfers voor je ogen. Wat nu? YouTube to the rescue of course! Daar vind je honderden filmpjes over alles wat je moet weten. Wij zetten de leukste (oké, minst saaie) kanalen voor je op een rijtje. Na een uitleg van John Green is geschiedenis nooit meer hetzelfde!

#1. CrashCourse
John Green? Da’s toch de schrijver van Paper Towns en The Fault in our Stars enzo? Yep, maar in zijn vrije tijd klust hij bij als docent. Samen met zijn broer Hank en nog wat prettig gestoorde nerds leert hij je op dit kanaal alles wat je moet weten over onder andere geschiedenis, wiskunde, sterrenkunde en literatuur. Nice! Eén klein nadeel: John spreekt geen Nederlands. Alle filmpjes zijn in elk geval ondertiteld in het Engels en sommige ook in het Nederlands.

#2. Arnoud Kuijpers
Arnoud Kuijpers werd gekozen als beste docent Nederlands en wij snappen wel waarom. In zijn tutorials legt hij supersnel en duidelijk uit. Wedden dat jij de werkwoordspelling na twee minuten ook veel beter begrijpt?

#3. WiskundeAcademie
Gebruik jij de methode Getal & Ruimte voor wiskunde? Dan zijn de filmpjes van de WiskundeAcademie gemaakt voor jou. De makers gebruiken deze methode namelijk ook, dus je raakt nooit meer in de war door twee verschillende manieren van uitleg én je kunt alles wat in de les is besproken thuis nog eens opnieuw bekijken. 

Lees ook: 7 apps die je huiswerk makkelijker maken

#4. De Eco Show
John Green en zijn broer zijn niet de enige broers die hun best doen om je wat te leren. De mannen van de eco show doen dat ook. En dan wel op zo’n manier dat je je niet kunt vervelen. StarWars, keukenschorten en keiharde actie: alles komt voorbij om jou zou duidelijk mogelijk uit te leggen hoe die belasting nou eigenlijk werkt.

#5. Schoolhacks
Veel filmpjes geven je inhoudelijke uitleg over de stof, maar Ruben van Schoolhacks houdt zich meer in het algemeen bezig met uitleg. Hoe plan je de stof voor de toetsweek goed? En hoe zorg je er eigenlijk voor dat je niet superzenuwachtig bent als je een toets gaat maken? Ruben legt het je allemaal uit! Als je je niet te veel laat afleiden door zijn looks dan…

Lees ook: 5 tips om supergoede cijfers te halen in 2016