tips skeeleren

5x tips als je wil beginnen met skeeleren

Skeeleren is superleuk om te doen als het zonnetje schijnt. Je bent in de frisse buitenlucht, je kunt een beetje tannen én je bent ook nog sportief bezig. Wil jij ook skeeleren? Check onze tips als je wil beginnen met skeeleren! 

Leun licht naar voren

Het is belangrijk om licht naar voren te buigen, zodat je je balans kunt houden. Sta je te veel rechtop? Dan bestaat de kans dat je achterovervalt en dat wil natuurlijk niemand!

Plat stuk weg

Als je een beginner bent, is het slim om op een plat stuk weg te beginnen. Zo heb je geen last van kiezeltjes of hobbeltjes waar je met je skeeler in kunt blijven haken. Ben je al wat langer bezig? Dan kan dit juist een leuke uitdaging zijn!

Goede maat

Het is superbelangrijk om de goede maat skeelers te dragen. Ze moeten niet te los, maar ook niet te strak zitten. De skeelers zijn precies goed als je net een vinger achter je hak kunt duwen.

Genoeg bescherming

Misschien vind je dit niet cool, maar blauwe plekken en schaafwonden zijn al helemaal niet cool en ook nog eens heel pijnlijk. Zorg dus altijd voor genoeg bescherming als je gaat skeeleren!

Remmen

Ga je zo lekker hard op een plat stuk weg, weet je niet hoe je moet remmen. Kan iedereen gebeuren, right? Om dit te voorkomen, geven we je even snel een lesje remmen. Er zit een remblokje achter op je skeeler, dus wanneer je je ‘rembeen’ naar de grond laat zakken, zal het remblokje op het asfalt ervoor zorgen dat je tot stilstand komt.

Ga je samen met een vriendin skeeleren? Houd dan ook tijdens het skeeleren 1,5 meter afstand!

Heb jij nog een goede tip?

Lees ook:

Beeld: Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen