Misschien zag je het een beetje aankomen, misschien helemaal niet: ineens komt een friend bij je uit de kast. Hoe reageer je dan? Zo in elk geval niet.

#1. Maar je ziet er helemaal niet lesbisch uit
Uh ja… Niet alle lesbiennes dragen tuinbroeken en hebben okselhaar. Echt niet. Als jouw vriendin er ‘niet lesbisch’ uitziet, wil dat niet zeggen dat ze het niet is. Als jij zegt dat ze niet in het plaatje past, lijkt het alsof je haar gevoelens niet serieus neemt. Dat wil je toch niet?

#2. Als jij dat graag wilt zijn…
Newsflash: mensen kiezen er niet voor of ze straight of gay zijn. Zo word je geboren. Of heb jij er wel voor gekozen dat je vanaf nu altijd hetero gaat zijn. Precies.

#3. Ach, dat gaat wel over
Sommige girls komen er tijdens de puberteit inderdaad achter dat ze misschien toch bi/hetero/lesbisch zijn, maar heel veel meiden weten al vroeg zeker op welk geslacht ze vallen. En zelfs als het nog zou veranderen: who cares. Je vriendin voelt zich nu lesbisch en heeft daar dus nu jouw steun bij nodig.

Lees ook: 9 veel gestelde vragen over homoseksualiteit

#4. Mis je dan niets tijdens de seks?
Punt 1: misschien is je friend nog helemaal niet toe aan seks. En punt 2: dit is een behoorlijk persoonlijke vraag, die als je ‘m te vroeg stelt, suggereert dat een relatie alleen maar om seks gaat. Gewoon niet doen dus.

#5. Maar schatje, dan heb je mij nog niet gehad!
Komt een mannelijke vriend uit de kast? Dan is dat al spannend genoeg zonder dat jij zegt dat je hem wel eens even gaat ‘bekeren’. And guess what? Dat gaat je sowieso niet lukken.

#6. *Stilte*
Maar eigenlijk kun je nog beter al deze dingen hierboven zeggen dan dat je er helemaal niets over zegt en de vriendschap laat doodbloeden. Au!

Lees ook: 7 dingen die je nog niet wist over homoseksualiteit