2016 was een jaar vol met gekke challenges en YouTube-hypes. Veel mensen deden mee aan deze hypes. Was jij er één van? Dan herken je de onderstaande vast wel!

1. Dabben
Yup, de dab is misschien wel de meest gemaakte dansmove van 2016. Weet je niet hoe die moet? Dan vind je hier een uitleg. Al kun je ‘m ook gewoon overslaan, want wij denken dat het dabben wel eens verleden tijd kan worden in 2017.

2. Pokémon go
Pokémon go was afgelopen jaar zo populair dat sommige steden er zelfs overlast van hadden. Wat dacht je van Kijkduin, de Pokémon hoofdstad van Nederland. Dagelijks kwamen daar meer dan 1000 mensen op af, maar de laatste tijd hoor je er niemand meer over.

3. Mannequin challenge
De mannequin challenge is een challenge waarbij je doet alsof je een pop bent, meestal samen met je friends. Zelfs First Lady Michelle Obama deed hieraan mee. Freeze!

Lees ook: 13x grappige cijfers

4. Water bottle challenge
De water bottle challenge is misschien wel een challenge die het meest gedaan is in 2016. Jij gooide je flesje op zijn kop in de pauze op school en zelfs oma’s deden mee aan deze challenge!

5. Condom challenge
Deze gekke challenge heb je vast wel eens voorbij zien komen op YouTube en misschien zelfs wel eens uitgeprobeerd met je friends. Lachen is sowieso gegarandeerd. In deze video zie je hoe het eruitziet wanneer je de condom challenge in slomo doet.

6. Pineapple Pen
Tutududu tutududu, I have a pen, I have a apple, uuh, I have a applepen. Ja geef het maar toe, hoe irritant het liedje misschien ook is, ook jij hebt het meegezongen. Pen pineapple apple pen.

Lees ook: 9 fouten die boys maken tijdens een date