6 dingen die je wilt weten als je de eerste keer gaat masturberen

Veel girls beginnen in hun puberteit met masturbatie of zelfbevrediging, maar wat is het nou precies? en wanneer zou je ermee moeten beginnen? Check dit en je weet het!

Veel girls beginnen in hun puberteit met masturbatie of zelfbevrediging, maar wat is het nou precies? en wanneer zou je ermee moeten beginnen? Check dit en je weet het!

#1. De betekenis
Je hebt misschien wel eens iets gelezen over masturbatie of zelfbevrediging (GIRLZ.nl staat er vol mee), maar wat is het nou precies? Simpel gezegd is masturbatie seks met jezelf. Door jezelf te strelen kun je een heel fijn gevoel krijgen: een orgasme. Dat noem je klaarkomen. De meeste girls krijgen een orgasme als ze hun clitoris strelen. Dat is het kleine bobbeltje bovenaan tussen je binnenste schaamlippen.

#2. De juiste startleeftijd
10, 12, 14, 16 of zelfs 18? De waarheid is dat het helemaal niets uitmaakt. Zodra jij het prettig vindt om jezelf te bevredigen, is er niets mis mee om dat te doen. Sterker nog, de meeste kleuters ontdekken al dat het fijn voelt om hun geslachtsdelen aan te raken, hoewel zij daar nog niet van klaarkomen. Heel natuurlijk dus, dat masturberen, maar als jij er helemaal geen zin in hebt, is daar  ook niets mis mee.

#3. De regels
There ain’t rules! Veel girls vinden het prettig om te masturberen als ze op hun rug liggen met hun benen wat gespreid, maar als jij het fijner vindt om op je buik te liggen of om snel over bijvoorbeeld een kussen te bewegen, is dat ook helemaal prima.

Lees ook: 5 gekke dingen die eigenlijk heel normaal zijn (aan je vagina)

#4. De nadelen
Vroeger hoorde je nog wel eens dat masturberen niet goed zou zijn voor je gezondheid, maar daar is niets van waar. Zelfbevrediging is juist goed voor je. Het helpt bijvoorbeeld tegen stress.

#5. De blunders
Bij masturberen gaat het erom wat jij prettig vindt en dat kan bijna niet verkeerd gaan. Probeer dus vooral uit wat voor jou goed voelt, maar doe wel even je deur stevig dicht. Betrapt worden door je kleine broertje zou je namelijk wel een blundertje kunnen noemen.

#6. De talk
Als je voor het eerst hebt gemasturbeerd, heb je misschien het idee dat je zoiets nieuws hebt gedaan dat je het moet zeggen. Als jullie je er allemaal fijn bij voelen, kun je het er best over hebben met je moeder of je besties, maar het is ook prima om dat niet te doen. Heel veel meiden vinden dit onderwerp te privé om te bespreken en dat is ook helemaal prima.

Lees ook: 5 tekenen dat jij een goede zoener bent

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen