Yesssss! Eindelijk is het zo ver, je hebt vakantie. Time to relax! Dat was tenminste het plan, maar op je eerste vrije dagen ben jij hartstikke vroeg wakker. Grr… dat komt vast doordat je nog in het schoolritme zit. No worries! Bij deze tips kun jij je actieve mood juist hartstikke goed gebruiken.

#1. Je kamer opruimen
Zwerven overal in je kamer nog schriften van vorig schooljaar? Dan is dit het moment om schoon schip te maken. Pak een grote vuilniszak en gooi alles wat je volgend jaar niet meer nodig hebt weg. De rest stop je ver weg in een kast en jij bent helemaal summer ready!

2. Een vakantiedagboek beginnen
Of course kun je ook halverwege de zomer nog beginnen met een dagboek, maar het allerleukste is het wanneer je hele vakantie erin staat. Koop een mooi schrift, pimp de voorkant en schrijf er elke dag iets in wat je meemaakt. Tekeningen, foto’s en toegangskaartjes voor awesome dingen mogen er natuurlijk ook in.

#3. Je fiets naar de fietsenmaker brengen
Een heel jaar heb je erop naar school gefietst, dus nu is het tijd voor een check-up van je stalen ros. Fiets jij straks weer heerlijk rond.

Lees ook: 10 dingen die girls in films doen, maar nooit in het echt

#4. Een fotosessie doen met je BFF
Met een beetje pech gaan je bestie en jij na elkaar op vakantie en moeten jullie elkaar daarom de hele vakantie missen. Dat vraagt om een fotosessie! Maak een serie vol met maffe en lieve foto’s, zodat jullie een leuke herinnering in jullie telefoon hebben staan.

#5. Op bezoek gaan bij je familie
Heb je opa, oma en je kleine neefje een beetje verwaarloosd door alle stress van het einde van het schooljaar? Dit is het moment om eens uitgebreid op bezoek te gaan. Wedden dat het hartstikke gezellig is?

#6. Jezelf een salto leren
Of een handstand, of een radslag… Na een paar weken impress jij iedereen met je kunstjes!

Doe ookde test: Welk zomerbaantje past bij jou?