Om een goede vriendin te zijn, is het belangrijk altijd eerlijk tegen je BFF te zijn. Zelfs over dingen die wat minder leuk zijn om te horen… Check hier zes dingen waar je nooit over moet liegen tegen je BFF.

1. Waarom je niet kan afspreken
Je bent moe, hebt eigenlijk al met iemand anders afgesproken of hebt gewoon even geen zin om sociaal te doen: wat de reden ook is, vertel het gewoon aan je BFF. Wat als je zegt dat je niet kan en ze komt er later achter dat je gezellig met iemand anders naar de bios bent geweest? Je wilt ook niet dat ze boos wordt… En als je moe bent of een keertje niet zo’n zin hebt, zal ze het vast wel begrijpen.

2. Hoe die nieuwe outfit haar staat
Jij vindt het ook fijn als je BFF eerlijk tegen je zegt wat ze van je nieuwe shirt vindt, toch? Daarom is het belangrijk dit ook altijd tegen haar te zeggen. Alleen als ze erom vraagt of zwáár voor schut loopt natuurlijk. 😉

Lees ook: 10 tips om eerlijk te zijn zonder gemeen over te komen

3. Dat je niet boos bent, terwijl je dat wél bent
Waarom zou je? Dit helpt de ruzie zeker niet op te lossen… En je kan het je BFF ook niet kwalijk nemen als ze er in dit geval inderdáád van uitgaat dat er niets aan de hand is. Je zegt het zelf… Om snel weer vrede te sluiten kun je dus het beste de waarheid vertellen.

4. Dat je haar vriendje aardig vindt, terwijl je hem vreselijk vindt
Het is goed dit wél eerlijk tegen haar te vertellen, maar alleen als je hier een goede reden voor hebt. Mag je hem niet omdat je denkt dat hij niet goed voor haar is? Vertel haar dan dat je vindt dat ze beter verdient. Maar in het geval dat je hem niet mag omdat je jaloers bent, kun je je wel beter stil houden. Hij maakt je BFF gelukkig en dat wil je ook, toch?

5. Dat het oké is om iets slechts te doen
Stel, je BFF wil naar een boy gaan die een échte player is. Jij weet dat het niet verstandig is om dit te doen… Zeg dit dan ook eerlijk tegen haar. Soms hebben we gewoon onze friends nodig om ons dingen te vertellen die we eigenlijk niet willen horen. Het is alleen maar goed bedoeld!

Lees ook: Tips om een goede BFF te zijn

6. Dat je haar BF niet zag vreemdgaan
Misschien wil je je BFF liever niet kwaad of verdrietig maken, maar toch is het echt beter om altijd eerlijk hierover te zijn. En als ze je niet gelooft, is dat maar zo. Je hebt in dat geval gedaan wat je kon en je BFF verdient een boy die haar wél respecteert!