Wil jij supergraag je eigen geld verdienen, maar ben je nog te jong om te werken in een supermarkt of kledingwinkel? Check dan deze zes bijbaantjes die je altijd mag doen. Money, money, money!

#1. Auto’s wassen
Je kan altijd aan je buren, ouders of kennissen vragen of je hun auto mag wassen! Je kunt dan een bepaald bedrag afspreken voor het wassen van de auto. Je verdient hier al gauw vijf euro per auto mee.

#2. Oppassen
Je mag altijd op kinderen en huisdieren passen! Maak foldertjes met daarop je naam, telefoonnummer, je uurtarief en een leuke foto van jezelf en breng deze rond in de wijk. Tijdens het oppassen kun je mooi je huiswerk maken of een leuke serie kijken!

#3. Honden uitlaten
Wonen er veel honden bij jou in de wijk? Die moeten allemaal uitgelaten worden en dat is superleuk! Je laat megaschattige hondjes uit en krijgt hier nog geld voor ook.

Lees ook: 7 dingen waar alle girls zich zorgen om maken

#4. Folders rondbrengen
Vanaf je dertiende mag je folders rondbrengen. Je bent er gemiddeld twee uur in de week mee bezig en krijgt een vast bedrag per uur.

#5. Fruit plukken
Woon je dichtbij bloemen- of groentekassen? Dan heb jij megageluk! Je mag een kweker namelijk altijd helpen met fruit, groentes en bloemen plukken voor een bepaald bedrag per uur. In een kas is het altijd lekker warm en samen met je friends is dat hartstikke gezellie!

#6. Reclame maken
Met toestemming van je ouders mag je je inschrijven voor een castingbureau. Hiermee kun je uitgenodigd worden voor reclamespotjes, fotoshoots of andere klussen. Vaak krijg je hier een bepaald bedrag voor. Zokun je shinen voor de camera en geld verdienen!

Lees ook: 10 tips om een bijbaantje te scoren