De pil is superhandig. Je weet altijd wanneer je ongesteld moet worden, bent goed beschermd tegen een zwangerschap én het kan helpen tegen puistjes. We like! Maar dan moet je het wél goed slikken… Ben jij een girl die nogal eens vergeet haar pil in te nemen? Met deze tips niet meer!

 

 

 

1. Scheurkalender
Koop een cute scheurkalender, hang het in je kamer en spreek met jezelf af dat je pas het blaadje eraf mag scheuren als je je pil hebt ingenomen. Zo vergeet je het nooit meer!

2. Vraag iemand om je eraan te herinneren
Als je een vriendje hebt kun je aan hem vragen of hij je wilt helpen je aan je pil te herinneren. Hij wil toch ook niet dat je straks zwanger bent? En anders kun je het altijd aan je moeder of BFF vragen.  

3. Stel een alarm in op je mobiel
Zo wordt je er altijd aan herinnerd! Alleen nu nog zaak dat je niet alleen het alarm wegklikt, maar ook écht je pil inneemt…

4. Dezelfde plek en tijd
Wanneer je je pil altijd op dezelfde tijd inneemt en in dezelfde ruimte (bijvoorbeeld ’s morgens in de badkamer), is het veel makkelijker om te onthouden. Zo wordt het gewoon onderdeel van je dagelijkse routine!

5. Een notitiebriefje
Schrijf: ‘Neem je pil!’ groot op een briefje en hang deze op een plek waar je het zeker weten zult zien.

6. Download de app: Pill Reminder
Misschien is dit nog wel de makkelijkste manier om je pil nooit meer te vergeten. Deze app herinnert je elke dag aan je pil en wanneer je niet op de melding reageert, herhaalt het deze zich automatisch elk uur. Superhandig! De app is beschikbaar voor alle smartphones.

Lees ook: Alles over de pil