Een girls night wordt gegarandeerd een succes, terwijl het bij een date nog maar de vraag is of gezellig wordt. Check hier nog meer redenen waarom een girlsnight véél leuker is dan een date!

1. Je hoeft geen zelfvertrouwen uit te stralen
Op een date kan je nog wel eens de neiging hebben je beter voor te doen dan je bent, om indruk op iemand te maken. Of je voelt je verplicht om over alles te moeten lachen wat de ander zegt. Terwijl het misschien helemáál niet grappig is… Bij een girls night kan je gewoon lekker jezelf zijn. En o ja, de humor is áltijd goed!

2. Je hoeft niet bang te zijn voor awkward moments
Een awkward moment met je friends is nou eenmaal onmogelijk!

3. Je hoeft je geen zorgen te maken over een slechte zoen
Slechte adem? Of het speeksel van je mond te moeten vegen na een wel héle slechte kus? No worries! Met een girls night heb je daar sowieso geen last van.

4. Je hoeft je geen zorgen te maken over je outfit
Bij een date kan je nerveus zijn over de perfecte look en de mooiste outfit. En bij een meidenavond? Ach, ook al zit je in je Roy Donders-huispak… Nobody cares!

5. Je kan heerlijk girly dingetjes doen, zonder een chagrijnige boy die op z’n horloge kijkt
Urenlang elkaars haar doen en luisteren naar het nieuwe album van 1D. Het kan állemaal op een girls night. Bij een date was de boy waarschijnlijk allang weggelopen…

6. Je BFF’s zullen er altijd voor je zijn
Een boy kan voor even zijn of wie weet ben je er na één date al helemaal klaar mee. En je friends? Die zullen er no matter what voor je zijn, hoe veel vriendjes je ook nog gaat verslijten! Love them.

Lees ook: 13 redenen waarom je BFF veel leuker is dan een vriendje