Je bent nu al een tijdje samen met je vriendje en weet dat hij graag een stapje verder met je zou willen gaan… Maar, hoe zit het met jou? Ben jij er ook helemaal klaar voor en weet je zeker dat je met hem je eerste keer seks zou willen hebben? Check hier de tekenen dat het misschien beter is om er nog even mee te wachten…

1. Iedereen doet het, dus jij wilt het ook doen
Als dit de reden is dat je seks wilt hebben, is het misschien een beter idee er nog even mee te wachten. Je moet het alleen doen als je het zelf wilt en er zelf Γ©cht klaar voor bent. Ook al doen al je friends het al, dat hoeft nog steeds geen reden te zijn dat jij het ook maar moet doen. Je vriendinnen zijn jou niet en alleen jij weet hoe je je erover voelt!

2. Denken aan seks maakt je bang
Als je bang bent voor de eerste keer hoeft dit niet meteen te betekenen dat je er niet klaar voor bent. Iedereen is zenuwachtig! Maar als de gedachte aan seks ervoor zorgt dat je in paniek raakt en je je er echt ongemakkelijk bij voelt, ben je er waarschijnlijk nog niet klaar voor.

3. Je probeert iemand anders te pleasen
De enige reden waarom jij seks zou moeten hebben, is omdat je het zelf wilt. Je moet het dus niet doen, omdat je vriendje het zo graag wil en je een beetje aan het pushen is. Als hij van je houdt en je respecteert, zal hij wachten tot jij er ook helemaal klaar voor bent. Al duurt dat nog een hele tijd!

4. Praten over seks vind je ongemakkelijk
Vind jij het altijd awkward als je friends over seks praten? Natuurlijk kan je gewoon verlegen zijn, maar het kan ook een teken zijn dat je gewoon nog niet klaar bent voor seks.

5. Je hebt geen idee hoe je vriendje erover denkt
Als je nerveus bent over de eerste keer, kun je er het beste met je vriendje over praten. Bespreek ook hoe het met voorbehoedsmiddelen zit en als hij het al een keer heeft gedaan, of hij een soatest gedaan heeft. Zulke dingen zijn belangrijk voor je daadwerkelijk seks gaat hebben.

6. Je vertrouwt degene met wie je het wilt doen niet
Misschien wil je graag seks met je vriendje, maar is er toch iets waardoor het niet goed aanvoelt. Als je denkt dat hij je misschien gebruikt of vreemdgaat, is het beter om niet met hem je eerste keer te delen. Dit moment is speciaal en het is belangrijk dat je dit doet met iemand die je vertrouwt en waar je je compleet bij op je gemak voelt.

Lees ook: Alles over de eerste keer