We love beha’s! Ze bieden steun, zijn (vaak) mooi en zorgen ervoor dat niemand onze boobies te zien krijgt. Maar soms kunnen ze wel héél irritant zitten… No worries! Met deze zes tips voelt je beha veel comfortabeler aan.

1. Goede maat
Zorg er altijd voor dat je de juiste behamaat draagt. Neem een aantal maten mee het pashokje in en kijk welke het beste past. Twijfel je? Vraag advies aan je moeder of zus of laat je cup heel easy in het pashokje opmeten door de verkoopster in de winkel. Die zijn dit gewend en vinden het helemaal niet raar als je dit vraagt!

2. Pas de behabandjes aan
Als je net een nieuwe beha hebt gekocht, is de kans groot dat de bandjes niet meteen goed zitten. De meeste zitten namelijk op de strakste maat ingesteld. Pas ze daarom altijd aan aan jouw body.

3. Kies de juiste beugelbeha
Als je geen beugel nodig hebt, kun je beter ook geen beugelbeha kopen. Deze zit namelijk vaak erg oncomfortabel! En als je het wél echt nodig hebt: ga voor een zachte beugel. Dat scheelt een hoop.

4. Draag wijde bandjes
Oké, misschien ziet het er niet zo leuk uit bij bepaalde kledingstukken, maar probeer ze toch zo vaak mogelijk te dragen: wijde bandjes. Deze voelen namelijk veel fijner aan en geven meer steun aan je borsten. Win-win!

5. Ga voor een t-Shirt-beha
Natuurlijk is een kanten beha mooier, maar als je gewoon een dag naar school gaat kun je toch het beste voor een simpele t-Shirt beha gaan. Deze zitten fijner en voelen veel minder zwaar aan!

6. Verwissel regelmatig
Draag niet elke dag dezelfde beha. Het allerbeste is zelfs om elke twee dagen een andere beha te dragen. Als je één te vaak draagt, rekt-ie uit en slijt-ie veel sneller. Plus dat ze ook nog eens veel onfortabeler door gaan zitten… Precies wat je niet wilt! Wissel dus regelmatig af.

Lees ook: Fabels over borsten