Je staat op, wilt je nét klaarmaken voor school en dan zie je het… een giga-puist, midden op je kin! Nee hè, heb jij weer… En dan precíes op de dag dat je les hebt met je crush. Zo’n puist vindt hij vast megaranzig, en wat zullen anderen wel niet denken? GIRLZ to the rescue! Wij geven je 6 tips om je alsnog confident te voelen.

1. Raak je puist niet aan
Als je dit wél doet, zal het nog langer duren voor de puist weggaat plus het zal nog groter worden… Jep, precies wat je niet wilt!

2. Kijk er niet naar
Als je er niet naar kijkt, denk je er ook niet aan. En als je er niet aan denkt, zal je je ook geen zorgen meer maken over wat anderen ervan zullen vinden. Skip die spiegels dus!

3. Weet dat niemand anders het hoeft te merken
Vaak denk je zelf dat het supererg is en íedereen het ziet, maar in reality is dit helemaal niet zo! Jij merkt je puist omdat je het wéét, maar anderen hoeven het totaal niet op te merken.

4. Focus je aandacht op wat anders
Draag bijvoorbeeld opvallende lippenstift zodat mensen hiernaar kijken. Zo valt je puist veel minder snel op!

5. Praat er niet over
Probeer er zo min mogelijk over te praten of de aandacht erop te vestigen. Als je dit wel doet is het antwoord toch vaak: ‘O ja, nu zie ik het pas!’ Niemand hoeft te weten dat jij een puist hebt.

6. Er bestaan ergere dingen…
Bedenk dat dit niet het einde van de wereld is. Iedereen heeft wel eens een puistje. Ze gaan vanzelf wel weer weg!

Lees ook: 9 tips tegen puistjes