6 tips om relaxed het schooljaar door te komen

Het schooljaar is alweer even bezig, maar af en toe lijkt er maar geen einde aan te komen. Het is belangrijk om niet te stressen, maar op een chille manier hoge cijfers te scoren. Check nu 6 tips om relaxed het schooljaar door te brengen.

Het schooljaar is alweer even bezig, maar af en toe lijkt er maar geen einde aan te komen. Het is belangrijk om niet te stressen, maar op een chille manier hoge cijfers te scoren. Check nu 6 tips om relaxed het schooljaar door te brengen.

#1 Maak een goede planning
Met een goede planning waar jij je aan houdt, is de kans klein dat je last hebt van stress. Door een goede voorbereiding heb jij je huiswerk altijd af en ben jij goed voorbereid op toetsen. Af en toe zul je best nog eens zenuwachtig zijn, maar nooit meer met de reden dat je te weinig hebt geleerd!

#2 Zoek een balans tussen school en quality time
Soms is het moeilijk om een feestje over te slaan omdat jij een toetsweek hebt. Probeer juist op die momenten verstandige beslissingen te nemen, dan ben jij jezelf later heel erg dankbaar. Om het jezelf iets makkelijker te maken, plan je meteen na een zware toetsweek weer wat weer tijd met friends. Echte vriendinnen begrijpen dat jij  eerst even moest knallen voor school.

#3 Zorg dat jij degene bent die altijd alles noteert
Je kunt beter hebben dat iedereen aan jou vraagt om samenvattingen, dan dat jij zelf onzeker bent over een deadline of huiswerkstof. Misschien übernerdy, maar jij hebt geen reden om te stressen en kunt relaxed de week beginnen. Jij bent namelijk overal op voorbereid 😉

Lees ook: 5 grappige studietips

#4 Maak samenvattingen en notities in de les
Blegh…. Klinkt supersaai, maar leraren behandelen altijd alle hoofdstukken waar jij later een toets over krijgt. Als je die uitleg kort opschrijft, heb jij alweer een kort samenvattinkje voor jezelf! Wauw, handig hè!

#5 Maak vrienden op school en in je klas
Door een groepsband te creëren en friends te maken is het altijd leuker om naar school te gaan. Maak bijvoorbeeld een leuke groepsapp aan, zodat jullie dingen kunnen delen met elkaar. Dan weet je tenminste wanneer dat eerste uur uitvalt. En nog een voordeel, je friends zijn er altijd om goed en slecht nieuws aan te horen in de pauze. Superhandig!

#6 Heb respect voor leraren en andere leerlingen
Gedraag je in de les, heb geen grote mond en wees op school gewoon de cute student. Als jij altijd normaal hebt gedaan in hun les, gaan leraren over het algemeen gewoon relaxt met je om. Je kunt dan altijd om uitleg vragen en als je het niet eens bent met een cijfer, heb je grote kans dat ze naar je luisteren. Klinkt relaxed toch? 

Lees ook: Zo wordt een toetsweek een makkie! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen