Je hebt een afspraak gepland met je BFF voor morgenmiddag. Maar dan kom je erachter dat je helemaal niet kunt! Zou je BFF nu boos worden? Eigenlijk wil je het helemaal niet afzeggen… No worries! GIRLZ geeft je zes tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

1. Bied je excuses aan
Doe dit áltijd wanneer je plannen met je vrienden afzegt. Zelfs al heb je een supergoede reden!

2. Maak een nieuwe afspraak
Bied aan om een nieuwe date in te plannen en zorg ervoor dat je die dag wel écht kunt. Het zou wel erg stom zijn als je het weer zou moeten afzeggen…

3. Zeg het zo snel mogelijk af
Zeg het altijd meteen als je erachter komt dat je niet kunt afspreken. Dat is wel zo eerlijk en misschien kan je BFF snel nog wat anders plannen.

4. Wees eerlijk
Vertel wat de échte reden is waarom je niet kunt. Ook als je moe bent en niet zo’n zin hebt om leuk en sociaal te doen, moet je dit gewoon vertellen. Als je liegt en het komt uit, ben je veel verder van huis…

Lees ook: Tips om een goede BFF te zijn

5. Bel
Het is beter om je BFF te bellen in plaats van een whatsappje te sturen. Dit is veel persoonlijker en op deze manier kan je BFF de oprechtheid in je stem horen. Zo weet ze dat je de waarheid spreekt.

6. Zeg niet dat je het goed zult maken
Als je dit wél doet, zal je BFF het idee krijgen dat je liegt en je daardoor schuldig voelt. Wanneer je eerlijk bent en écht niet kunt afspreken, is het niet nodig om het goed te maken.

Lees ook: Zo groeien jij en je BFF niet uit elkaar