We love reading! Maar er zijn genoeg girls die boeken best saai vinden. Toch zijn er heel veel mooie boeken met een heel belangrijke boodschap. Wij vertellen welke boeken je een keer gelezen moet hebben, omdat ze heel erg speciaal zijn. Deze boeken zetten je allemaal aan het denken en kunnen zomaar eens je favo boeken worden.

 

 

De Weeffout In Onze Sterren – John Green
Dit boek is superpopulair en wordt door heel veel meiden over de hele wereld gelezen. Het is een indrukwekkend boek dat je leest met een lach en een traan. Het gaat over het meisje Hazel dat verliefd wordt op Gus. Beiden hebben ze kanker. De twee zijn enorm verliefd op elkaar en maken zoveel mogelijk van hun leven omdat ze weten dat deze niet voor altijd zal duren.
 

De Belevenissen Van Een Muurbloem – Stephen Chbosky
Iedereen voelt zich wel eens een muurbloempje en onzeker over zichzelf. Grote kans dat je jezelf een beetje kunt identificeren met de hoofdpersoon Charlie. Charlie is een onzekere jongen die zijn weg probeert te vinden in de liefde en de wereld. Charlie vertelt zijn verhaal aan de enige die hij vertrouwt, aan jou!
 

Extreem Luid & Ongelooflijk Dichtbij – Jonathan Safran Foer
Dit boek gaat over de 9-jarige Oskar. Hij is een heel bijzondere jongen. Hij is namelijk een avonturier, een brievenschrijver, een uitvinder, een romanticus, een detective en nog heel veel meer. Door de verschrikkelijke gebeurtenissen van 11 september 2001, verliest hij zijn vader. Na zijn overlijden begint Oskar een zoektocht door New York om te proberen een betekenis te vinden voor de vreselijke dood van zijn vader.
 

Thirteen Reasons Why – Jay Asher
Een jongen zit op de middelbare school en is smoorverliefd op het meest bijzondere meisje van de klas. Hij weet dat het nooit wat wordt, maar op een avond praten ze met elkaar en dan ontstaat er een klik en een kans op meer. Maar dan is ze er opeens niet meer. Hannah heeft zelfmoord gepleegd. Daarvoor had ze precies dertien redenen, volgens haar zijn er dertien schuldigen voor haar zelfmoord. Deze redenen heeft ze opgenomen op cassettebandjes en dan liggen deze bandjes opeens voor deur van de jongen…
 

Voor Ik Doodga – Jenny Downham & J. Downham
Ook dit boek is heel bijzonder. Het gaat over Tessa die te horen krijgt dat ze leukemie heeft. Omdat ze weet dat ze niet lang meer te leven heeft, maakt ze een lijst van alles wat ze wil doen voor ze doodgaat. Ze wil nog autorijden, beroemd worden, seks hebben en vooral verliefd worden. Tijdens het afwerken van haar lijst strijdt Tessa tegen haar ziekte.

Een keukenmeidenroman – Kathryn Stockett
Dit boek speelt zich af in de jaren 60 en gaat over discriminatie. In die tijd is er enorm veel racisme, zwarte vrouwen worden door blanke gezinnen in dienst genomen om voor hun kinderen te zorgen, maar ze mogen absoluut niet aan het tafelzilver zitten of naar hetzelfde toilet gaan als de blanke mensen… Drie vrouwen zijn er helemaal klaar mee en strijden voor gelijkheid. Dit boek zal je zeker aan het denken zetten.