variaties-warme-chocolademelk

6x lekkere variaties op warme chocolademelk die je echt moet proberen

Ben jij een echte snoepkont en hou je van warme chocolademelk? Dan is dit artikel écht iets voor jou! Met deze lekkere variaties op warme chocolademelk kan je jouw hot cocoa moment net een beetje iets extra’s geven. Trust us, hier ga je ultiem van genieten!

#1. Witte chocolademelk

Je drinkt eigenlijk altijd warme chocolademelk van melk- of pure chocolade, maar waarom zou je het niet eens een keertje met witte chocolade proberen? Het enige wat je hoeft te doen is melk opwarmen in een pannetje (je kan er wat volle room aan toevoegen als je hem iets dikker en romiger wil hebben) en daar de witte chocolade in te laten smelten. Enjoy!

#2. Red velvet chocolademelk

Je hebt net al de witte chocolade-variant leren kennen, maar je kan hem ook nog nét iets extra maken door er een red velvet chocolademelk van te maken. Naast de witte chocolade voeg je daarvoor 65 gram roomkaas en 4 druppels rode kleurstof aan je pannetje met melk toe. Een flinke dot slagroom op je mok met chocolademelk en je kan genieten van je red velvet cocoa!

#3. Marshmallow chocolademelk

Hoe goed klinkt dit?? Wie houdt er nu niet van marshmallows, zeker in combinatie met warme chocolademelk? Neem een ovenbestendige mok met warme chocolademelk en heel wat marshmallows en zet die in je hete oven. Let op: laat de ovendeur open zodat je de marshmallows in de gaten kan houden en ze niet verbranden! Gebruik je ovenwanten om de mok uit de oven te halen als je marshmallows lichtbruin zijn geworden en dan is het genieten geblazen als het iets is afgekoeld!

#4. Chai warme chocolademelk

Ben jij een fan van chai tea latte? Dan ga je deze chocolademelkvariant heerlijk vinden! Doe een halve theelepel chilipoeder, 2 kaneelstokjes, 2 eetlepels bruine suiker en een eetlepel vanille-extract bij de melk en chocolade in je pannetje en laat alles 10 minuten koken op laag vuur. Vis de kaneelstokjes uit de pan (nee, niet met je vingers) en dan kan je jouw chai chocolademelk inschenken!

#5. Nutella warme chocolademelk

Deze mocht natuurlijk niet ontbreken… Wat is er nu beter dan warme chocolademelk? Precies: warme chocolademelk van Nutella! En het kan bijna niet simpeler: je hoeft alleen maar een lepel Nutella door je warme chocolademelk heen te roeren totdat alle Nutella is gesmolten. Klinkt hemels, vind je niet?

#6. Frozen chocolademelk

Zin in chocolademelk, maar niet in warme chocolademelk? Probeer dan frozen chocolademelk eens! Nee, het is geen koude Chocomel, dit is next level! Maak je warme chocolademelk gewoon als normaal en laat het afkoelen. Giet het vervolgens in een ijsblokjesvorm en laat die in de vriezer hard worden. Doe de blokjes vervolgens in een blender, voeg er wat melk (of roomijs) en chocolade aan toe en blenden maar! Steek er een rietje in en doe er wat chocoladehagelslag overheen als topping en je hebt je eigen frozen chocolademelk… yummy.

Lees ook:
Quiz: Stel een warme chocolademelk samen en wij vertellen je welke romantische film jij moet kijken
Hekel aan opstaan? Zo word je een ochtendmens
Shopping: 5x leuke items voor in je slaapkamer

Bron: Sante.nl / Beeld: Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen