rood word Verlegen blozen klap dicht onzeker positief denken verliefd verlegen tips

6x tips als je verlegen bent

Misschien herken je wel dat je niet met iedereen praat of durft te praten. Zeker met je crush, want dan klap je dicht… Wij hebben zes tips om van je verlegenheid af te komen!

#reverse

Als je verlegen bent, heb je al gauw de neiging om weinig te praten met anderen. But guess what: als je probeert om met anderen te praten en je angst te overwinnen, zal je vanzelf minder verlegen zijn. You got this, babe.

Keep calm

Als je in gesprek bent met iemand, zal diegene waarschijnlijk niet doorhebben dat je verlegen bent. Behalve als hij of zij ziet dat je je druk maakt om wat je daarna gaat zeggen, bijvoorbeeld doordat je heel erg let op de manier hóe je iets gaat zeggen. Keep calm en probeer je niet te druk te maken.

Body

Lichaamstaal is vaak het eerste waar anderen naar kijken. Loop je altijd met gebogen hoofd of kijk je juist iedereen recht in de ogen aan? Je lichaamshouding veranderen maakt al verschil. Dus: borst naar voren, chin up en gaan!

Don’t blame yourself

Als je verlegen bent, heb je misschien wel de neiging om jezelf de schuld te geven van de verlegenheid. But you know what? Iedereen is weleens verlegen. Het is menselijk en je kunt je eroverheen zetten. Onthoud wel dat jezelf nooit, maar dan ook nooit de schuld moet geven van de verlegenheid.

Friends

Vind je het eng om met iemand te praten? Ga er dan samen heen met je bestie. Zo weet je dat je iemand bij je hebt bij wie je je op gemak voelt en zo hoef je dus niet bang te zijn!

Praat erover

Als je weet dat je verlegen bent, kun je er ook over praten met iemand die je vertrouwt. Misschien zijn het je ouders, je friends of je mentor. Zij kunnen je ook helpen om van je verlegenheid af te komen.

Nooit meer verlegen, dus! 🙂

Happy Stephanie Quayle GIF by Music Choice - Find & Share on GIPHY

Beeld: 123RF, Giphy

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij verlegen?

Gerelateerde artikelen