6x vegan hapjes

Het is vandaag Wereld Veganisme Dag en daarom hebben wij zes heerlijke vegan hapjes op een rijtje gezet. Welke ga jij proeven?

Filodeeg avocado driehoekjes

Dit hapje kun je zelf maken and all you need is: filodeeg, avocado, paprika en feta. Het recept voor dit hapje vind je op foody.nl. Ga jij dit proeven?

Nuggets

Yes yes yes, er bestaan ook vegan nuggets! Voordeel is: je kunt deze kopen bij de Albert Heijn én je hoeft het niet per se te frituren. Je kunt deze nuggets opwarmen in de oven of bakken in een koekenpan.

Tortillachips met guacamole

Naturel tortillachips zijn vegan en sommige kant-en-klare guacamoles ook. Als je niet zeker weet of de guacamole vegan is, dan kun je natuurlijk zelf een guacamole maken van een rijpe avocado.

Vega(n) burger

Iedereen kent wel een ham- of kipburger, maar tegenwoordig bestaat de Veggie Burger bij de McDonald’s ook. Je kunt ook zelf een vega(n) burger maken met déze ingrediënten: brood, zoete aardappel, kikkererwten en wortels. Ben jij benieuwd hoe? Check dan het recept op leukegeit.nl.

vegan hapjes

Groenteloempia’s

Groenteloempia’s zijn altijd een goede keus! Het verschil met andere loempia’s is dat er geen vlees in zit. De loempia’s kun je gewoon bij een loempiakraam halen, maar vraag wel voor de zekerheid of er geen vlees in zit. Wil je het liever zelf maken? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk!        

Saucijzenbroodje

Yummy, saucijzenbroodjes! We love it. Je kunt deze ook in maken, maar dan vegan. Alles wat je nodig hebt is: vegan bladerdeeg, kastanjechampignons, linzen en overige kruiden zoals komijn. Wil je weten hoe het precies moet? Check dan het recept op blackbirdsandcakes.nl.

Beeld: Unsplash, leukerecepten.nl, Instagram @quorn_uk, @growingintothefuture, @degrillendekeukenmeid

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk hapje ga jij proeven?

Gerelateerde artikelen