Homework is waarschijnlijk niet je favo bezigheid… Gelukkig maken deze apps het je net iets makkelijker om je woordjes te leren, de juiste formules te vinden of gewoon om je te concentreren.

#1. Wunderlist
Woordjes voor Duits, sommen voor wiskunde, een samenvatting voor aardrijkskunde… In Wunderlist kun je al je taken makkelijk onder elkaar zetten in een to do list. Extra handig: je kunt de lijstjes delen. Kun je mooi even checken hoe ver je groepsgenoot is met die presentatie.
Beschikbaar voor: iPhone, Android, Mac en Windows

#2. Evernote
Je kent het vast wel: je bent een werkstuk aan het maken en je weet zeker dat je gisteren iets hebt gelezen wat je vandaag heel goed zou kunnen gebruiken, maar je kunt het nergens meer terugvinden. Met Evernote gebeurt je dat niet meer. In deze app kun je alle handige webpagina’s opslaan en scans maken van papieren artikelen. Zo raak je nooit meer info kwijt.
Beschikbaar voor: iPhone, Android

#3. Math Ref
MathRef is een tool om je exacte vakken een beetje makkelijker te maken. In de app kun je allerlei formules en voorbeelden vinden. Hoef je je nooit meer af te vragen hoe de stelling van Pythagoras ook alweer ging.
Beschikbaar voor: iPhone

Lees meer: 10 huiswerktips om je leven makkelijker te maken

#4. Duolingo
Als je Engels nog wel wat beter kan, is Duolingo een handige app voor jou. Elke dag oefen je 5, 10, 15 of 20 minuten op je eigen niveau. De app houdt je vooruitgang bij en past het niveau daaraan aan. Als je moeite hebt met een andere taal, kun je Duolingo ook gebruiken, maar dan leer je vanuit het Engels. #minderhandig.
Beschikbaar voor: Android, iPhone, Windows en Mac

#5. ClearLock
Je pakt je telefoon om even dat ene woordje op te zoeken. En dan… zwerf je anderhalf uur over het internet, terwijl je helemaal niets aan je huiswerk doet. Laat jij je ook heel makkelijk afleiden tijdens je huiswerk? Dan is ClearLock een handige app voor jou. Hiermee worden websites en apps die jij net iets te vaak bezoekt tijdelijk geblokkeerd, zodat je je volledig op je huiswerk kunt storten.
Beschikbaar voor: Android

Lees ook: 5 tips om supergoede cijfers te halen in 2016

#6. Pomodoro
Wat is huiswerk zonder pauze? Pomodoro.cc verdeelt je tijd in blokjes van 25 minuten en geeft je na elk blok vijf minuten vrij. Op die manier blijf je fris en leer je productiever.
Beschikbaar voor: iPhone, iPad

#7. Flashcards+
Flashcards zijn een manier om woordjes te leren: op de ene kant schrijf je het woord, op de andere de vertaling. Hartstikke handig, behalve als je de hele stapel kwijtraakt. Met Flashcards+ gebeurt dat je niet meer. De woordjes staan vanaf nu gewoon in je phone.
Beschikbaar voor: iPhone, iPad

Lees ook: 10 dingen die je denkt als je een onderwerp voor een werkstuk moet verzinnen