Vroeg opstaan, lang huiswerk maken, onverwachte SO’s… Yep, school life = tough life. Met deze apps maak je het net iets makkelijker.

#1. Scanbot
Ben jij Miss Chaos en verdwijnen jouw aantekeningen en opdrachten altijd in het Oneindige Niets? Ook als je je hebt voorgenomen om dit jaar écht alles meteen in een map te doen? (Of verdwijnt je map dan net voor de toetsweek?) Dan is Scanbot echt iets voor jou. Met deze app maak je meteen een PDF’je van je aantekeningen, zodat je ze nooit meer kwijt bent. Ook nog eens hartstikke handig om ze te sharen met je friends.

#2. Schooltas
Deze app ken je misschien wel. In deze app voor de iPad vind je schoolboeken van 10 verschillende uitgeverijen. Je kunt ze digitaal lezen, maar je kunt ook aantekeningen maken en zelfs filmpjes of afbeeldingen toevoegen aan de tekst. Handig!

#3. Der-die-das
Ben jij een ramp in het verschil tussen der, die en das? Download dan deze app! Je krijgt elke keer een paar woorden te zien, waarbij je steeds het juiste lidwoord moet kiezen. Laat die tienen voor Duits maar komen!

#4. Woorden!
Weet je niet precies wat dat ene woord in je geschiedenisboek betekent of heb je geen idee hoe je geüpdatet precies spelt? (Zo dus. Ja echt.) Dan is woorden! Ideaal voor jou. In dit woordenboek vind je niet alleen superveel woorden (goh), er staat ook precies in hoe je werkwoorden vervoegt. Nooit meer twijfelen tussen een d of een t.

Lees ook: 8 tips om supersnel klaar te zijn met je huiswerk

#5. SelfControl
Laat jij je ook iets te makkelijk afleiden door Het Internet? Met SelfControl is dat verleden tijd. Deze app blokkeert alles waarvan jij niet wilt dat je het ziet tijdens je huiswerk. En dan ben je ineens supersnel klaar…

#6. ADHD Hulp
ADHD much? En daardoor altijd te laat en altijd dingen kwijt? Dan is de ADHD Hulp echt iets voor jou. Met deze app maak je superhandige planningen, stel je doelen en maak je herinneringen, zodat je al je plannen niet vergeet. Nice!

#7. My Script Calculator
Heb je heel je som ingetypt, maak je een tikfoutje.  Grr… Kun je weer opnieuw beginnen. Met deze app schrijf je de som gewoon op dezelfde manier op als je in je schrift doet. De app herkent ‘m en rekent ‘m uit voor je. 

Lees ook: 10 irritante dingen die gebeuren tijdens toetsen