Van twee zoenende girls kijk jij al lang niet meer op en dat Perkamentus volgens J.K. Rowling homo is, zag je ook al wel aankomen. Maar wist je ook dat de gaydar eigenlijk helemaal niet bestaat? Lees snel verder voor 7 dingen die je nog niet wist over homoseksualiteit!

#1. 5%
Wetenschappers geloven dat ongeveer 5% van de wereldbevolking homoseksueel is. Helemaal precies valt dat niet te zeggen, omdat homo’s in veel landen niet voor hun geaardheid mogen uitkomen.

#2. Dieren
Mensen zijn niet de enigen die homoseksueel kunnen zijn. Ook dieren beginnen soms een relatie met een exemplaar van hetzelfde geslacht. Vooral pinguïns zijn beroemd om hun homoseksuele relaties. Soms voedt een homokoppeltje zelfs een babypinguïn op. Dat is niet alleen schattig, maar ook belangrijk om te weten. Wetenschappers vermoeden daardoor namelijk dat homoseksualiteit aangeboren is en niet is aangeleerd.

Lees ook: 7 fabels over lesbische girls

#3. Vroeger
Dacht je dat het iets nieuws is dat homo’s gewoon uit de kast kunnen komen? Mis! In het oude Griekenland en India was homoseksualiteit helemaal geaccepteerd. Sterker nog, bij de oude Grieken gold een homoseksuele relatie als supermannelijk. Als rijke Griekse man was het zelfs gek als je nooit een homoseksuele relatie had gehad.

#4. Mannelijk
Lesbische girls dragen nooit een jurkje of make-up en zien er supermannelijk uit, toch? Nope. Er zijn inderdaad lesbiennes die graag stoere kleding dragen en die niet van make-up houden, maar er zijn ook heel veel supervrouwelijke lesbiennes. Precies zoals bij heteroseksuelen dus. 

#5. Leeftijd
De leeftijd waarop jongeren uit de kast komen, daalt al jaren. In 1991 hadden homo’s gemiddeld op hun 25e een coming-out, maar tegenwoordig is dat al op hun 16e! Dat wil natuurlijk niet zeggen dat jij ook al zo jong aan iedereen moet vertellen dat je op meisjes valt. Het belangrijkste is dat je er klaar voor bent en of dat nou op je 13e of je 28e is, maakt niets uit.

#6. Gaydar
In één keer zien of iemand homo is of niet, dat zou je kunnen als je je ‘gaydar’ goed ontwikkelde. Helaas voor lesbische girls hebben wetenschappers pas geleden ontdekt dat het zo niet werkt. Proefpersonen wisten met hun gaydar weliswaar een paar lesbiennes te herkennen, maar dat waren alleen degenen die zich mannelijk kleedden. De lesbiennes die juist heel vrouwelijke kleding droegen, werden bijna door niemand gezien als gay. Eigenlijk lette de gaydar van proefpersonen dus alleen op vooroordelen… 

#7. Handen
De gaydar doet het dus niet helemaal, maar wat moet je dan als je verliefd bent op een meisje en je niet zeker weet of ze ook op girls valt? Kijk eens naar haar handen! Als haar ringvinger langer is dan haar wijsvinger, is de kans groter dat ze lesbisch is. Is ze dan ook nog eens links, kun je helemaal een move maken. Homoseksuele girls zijn namelijk vaker linkshandig dan heteroseksuele.  

Lees ook: 8 tips om een meisje mee uit te vragen