talk: waarom worden alleen vrouwen ongesteld ik lek door doorlekken doorlekken ongesteld testen niet ongesteld

7 dingen die je verkeerd doet als je ongesteld bent

Het is superfijn om een girl te zijn, buiten die maandelijkse periode dan… Blegh… elke maand moet je die rotperiode weer doorstaan. Maar wist je dat het veel relaxter is als je sommige foutjes niet meer maakt? Check nu zeven dingen die je verkeerd doet als je ongesteld bent.

Het is superfijn om een girl te zijn, buiten die maandelijkse periode dan… Blegh… elke maand moet je die rotperiode weer doorstaan. Maar wist je dat het veel relaxter is als je sommige foutjes niet meer maakt? Check nu zeven dingen die je verkeerd doet als je ongesteld bent.

#1 Je tampon of maandverband doorspoelen in het toilet
Oeps… niet zo slim. Hierdoor kan de wc verstopt raken. Daar gaan je ouders niet blij mee zijn! Zorg dus dat er een prullenbakje in de wc staat. Op openbare wc’s staan vaak al speciale bakken waar jij je afval weg kunt gooien. 

#2 Met vieze handen een tampon inbrengen
Vaak was je je handen pas na een wc-bezoekje. Toch is het hygiënischer om je handen te wassen voordat je een tampon inbrengt. Het is namelijk niet zo gezond voor je vagina als er bacteriën inkomen. Wist je dat er zelfs tampons bestaan met hulzen om de tampons makkelijker in te brengen?

Lees ook: 9 veelgestelde vragen over ongesteld zijn

#3 Continu paracetamol nemen 
Of course kun je een paracetamol nemen als je ongesteld bent, maar volgens dokters is het nog slimmer om de pijn voor te zijn. Als je weet dat je vandaag ongesteld wordt, neem je meteen ’s ochtends een paracetamol, ook als je nog nergens last van hebt. Zo blijf je de pijn voor!

#4 Maandverband met geurtjes gebruiken
Het klinkt superaantrekkelijk, maar uiteindelijk is dat het helemaal niet. Je kunt van deze geurtjes namelijk infecties oplopen. De chemische stoffen die jouw maandverbandje lekker laten ruiken, kunnen ook het natuurlijk evenwicht in je vagina verstoren en een schimmelinfectie veroorzaken. Daarom kun je beter kiezen voor geurloze maandverbandjes, die je regelmatig verschoont. 

#5 Te weinig ijzer eten
Voel jij je soms ook slap en moe tijdens je menstruatieperiode? Vaak heb je dan wat ijzertekort. Negeer dit niet en zorg dat je meer voedsel eet waar ijzer in zit. Denk bijvoorbeeld aan vlees, spinazie en bonen. Tip: vermijd junkfood, daar zitten nauwelijks stoffen in waar jouw lichaam zich beter van gaat voelen.

Lees ook: Voor het eerst ongesteld

#6 Te veel suikers eten
Oeps… snoepen tijdens je periode doet bijna elke girl. Maar wist je dat dit helemaal niet goed is? Je krijgt zin in zoetigheid omdat je suikerspiegel een beetje ontregeld is tijdens je menstruatie. Helaas veroorzaakt die zoete troep ook stemmingswisselingen. Hmm… en meestal ben je al niet te genieten…

#7 Te weinig slapen
Girls hebben het nou eenmaal druk, maar tijdens je menstruatie draait je lichaam overuren. Zorg daarom dat jij je rust pakt. Ga lekker op tijd je bed in of plof op de bank met een dekentje. Klinkt best goed, toch?

Test: Wat weet jij van ongesteld zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen