Klagen, vies worden, chocola eten… Deze dingen lijken slecht voor je, maar eigenlijk zijn ze juist hartstikke goed! Wil je weten waarom? Lees snel verder.

De douche overslaan
Heb je je verslapen en is er geen tijd meer om te douchen? Geeft niets! Als je vaak doucht, verdwijnen de beschermende lichaamsoliën van je huid. Door af en toe een douchebeurt over te slaan, blijft je huid mooier.

Klagen tegen je vriendinnen
Je denkt misschien dat klagen slecht is, maar zo nu en dan een flinke klaagsessie tegen je BFF kan juist heel goed zijn. Natuurlijk moet je niet overal een punt van maken, maar girls die hun problemen delen, voelen zich begrepen en gesteund. Dat maakt jullie vriendschap alleen maar beter!

Een dutje doen
Als peuter sliep je uren per dag en dat was niet voor niets. Powernaps boosten je creativiteit en verminderen stress.

Nooit je bed opmaken
Ben jij ook vaak te lui om ’s ochtends je bed op te maken? Dan ben je goed bezig! In een strak opgemaakt bed leven gemiddeld anderhalf miljoen(!) kleine beestjes. In een onopgemaakt bed zijn dat er maar een half miljoen. Lekker laten liggen dus, dat dekbed.

Vies worden
Get down and dirty baby! Niemand houdt er echt van om vies te worden, maar in vuil zit een bacterie die angst en depressie vermindert. 

Lees ook: Leer je slechte gewoontes af

Televisie kijken
De hele zomer voor de televisie hangen is misschien niet supergezond voor je, maar af en toe een flinke marathon van je favoriete serie is dat wel. Een serie die je leuk vindt, zorgt namelijk voor een energy boost en een goed gevoel. 

Chocola eten
Chocola is niet alleen lekker, volgens onderzoekers van de universiteit van Harvard is choco ook hartstikke goed voor je. Als je elke dag een stukje pure chocolade neemt, heb je minder kans op een hartaanval en een beroerte. Bovendien stijgt door het eten van chocola het endorfinegehalte in je hersens en dat zorgt er dan weer voor dat je gelukkiger wordt. Laat die repen dus maar komen!   

Lees ook: Het is gelukkig oké