Homo, hetero, bi… veel mensen maakt het tegenwoordig niets meer uit op wie je valt. Hartstikke goed! Dat wil alleen niet zeggen dat alle fabels over lesbische relaties ook meteen verdwenen zijn. Deze zeven hoor je echt nog te vaak…

#1. Het komt nog wel ‘goed’

Heb je al je moed bij elkaar geschraapt om te vertellen dat je op girls valt, zegt iedereen om je heen dat het vast een ‘fase’ is en je vast ‘gewoon’ op jongens gaat vallen. Tja, sommige biseksuele girls worden inderdaad eerst verliefd op een girl en later pas op een boy, maar veel lesbische meiden weten echt al jong dat die relatie met een jongen er niet inzit. En waarom zou het pas ‘goed’ zijn als je op boys valt?

#2. Lesbische girls kunnen geen echte seks hebben

Bij seks denk je vaak als eerste aan penetratie: een boy gaat dan met zijn penis in de vagina van een meisje. Dat wordt bij lesbische stellen inderdaad een tikkie lastig, maar gelukkig houdt seks veel meer in dan dat. Knuffelen, zoenen, strelen en elkaar bevredigen met de hand of mond: het kan allemaal en het valt allemaal onder seks.

#3. Als een lesbische girl een vibrator gebruikt, is ze eigenlijk hetero

Sommige lesbische girls vinden het fijn om bij de seks een vibrator of dildo te gebruiken, maar dat wil niet zeggen dat ze het ook fijn zouden hebben om seks met een man te hebben. Met verliefd worden heeft een dildo al helemaal niets te maken, dus nee, ook als ze een vibrator of dildo gebruiken, vallen lesbische girls nog steeds op vrouwen.

#4. In alle lesbische relaties is een ‘man’ en een ‘vrouw’

Een vrouwelijk meisje en een stoere chick: volgens veel mensen is dat hoe een lesbische relatie in elkaar steekt. Het kan inderdaad zo zijn dat een wat mannelijkere girl verkering heeft met een vrouwelijkere girl. Maar guess what? Het kan ook zo zijn dat twee mannelijke girls verkering hebben, of dat twee vrouwelijke girls elkaar heel leuk vinden.

Lees ook: 7 dingen die je nog niet wist over  homoseksualiteit

#5. Van seks met een girl kun je geen soa krijgen

Helaas, de kans is kleiner, maar ook lesbische girls kunnen een soa krijgen. Gebruik daarom bij het vrijen altijd een beflapje, tot je zeker weet dat jullie niets onder de leden hebben.

#6. Lesbische meiden vinden alle andere meiden leuk

Als hetero val je toch ook niet op alle boys? Of course kan het zijn dat je lesbische bestie een crush op jou heeft, net zoals een hetero girl een crush op haar beste vriend kan hebben. Het kan alleen net zo goed zijn dat ze op heel andere types valt. Zeker als een lesbische girl al een relatie heeft, hoef je niet bang te zijn dat ze jou ineens gaat versieren. Waarschijnlijk is ze namelijk al hartstikke verliefd op iemand anders.

#7. Een lesbisch stel herken je meteen

Ze hebben namelijk allemaal kort haar, tattoos en lijken héél mannelijk. Dream again. Meiden in lesbische relaties zijn net zo verschillend als hetero’s. De girls die er supervrouwelijk uitzien, herken je alleen niet zo snel als lesbiennes. Daardoor denken nog steeds veel mensen dat alleen mannelijke girls gay zijn. Tja…

Lees ook: 10 dingen die elke lesbische girl herkent