7 gekke dingen dingen die eigenlijk heel normaal zijn (aan je borsten)

Jarenlang had je ze niet en ineens beginnen ze te groeien: je borsten. Dat is best bijzonder, maar ook een beetje gek. Want hoe weet je nou wat normaal is en wat niet? Check snel deze zeven handige facts!

Jarenlang had je ze niet en ineens beginnen ze te groeien: je borsten. Dat is best bijzonder, maar ook een beetje gek. Want hoe weet je nou wat normaal is en wat niet? Check snel deze zeven handige facts!

#1. Haar rond je tepels
Je staat te douchen en ineens spot je een paar dikke, donkere haren rond je tepels. Iehl! Nou, eigenlijk niet, want bijna elke girl heeft daar wel wat haren zitten. Niets om je voor te schamen dus! Zie je ze toch liever niet? Dan kun je ze met een pincet voorzichtig verwijderen.

#2. Ongelijke grootte
Tijdens je puberteit groeien je borsten behoorlijk en dat doen ze niet altijd in precies hetzelfde tempo. Het kan dus zijn dat de ene borst sneller gaat dan de andere. Meestal trekt dat verschil aan het einde van de puberteit bij. Tot die tijd kun je je bh aan de kant van de kleinste borst een beetje opvullen met een losse vulling. Verwacht trouwens niet dat je borsten ooit perfect symmetrisch worden: bij bijna alle vrouwen is de ene borst net iets groter dan de andere.

#3. Bultjes op je tepels
Waarschijnlijk ga je ook een keer kleine bultjes op je tepels spotten. Dat zijn namelijk de uiteinden van kliertjes, die ervoor zorgen dat de huid van je tepels soepel blijft.

Lees ook: Alles over… borsten

#4. Knobbeltjes
Misschien heb je wel eens gehoord dat knobbeltjes in je borst een teken zijn van borstkanker. Dat klopt, maar bij vrouwen onder de 30 is de kans op borstkanker echt héél klein. Grote kans dus dat de knobbeltjes die jij voelt, gewoon ontwikkelende melkklieren zijn. En daar hoef je je helemaal geen zorgen over te maken! Mocht je nou een bultje hebben dat pijn doet, je huid doet rimpelen of maar niet weggaat, dan kun je het beste wel even langs de huisarts gaan. Die kan je dan geruststellen.

#5. Ingetrokken tepels
Steken jouw tepels niet uit, maar lijken ze te ‘verdwijnen’ in je borst? Dan heb je waarschijnlijk ingetrokken tepels. Dat kan ooit een beetje lastig worden met borstvoeding, maar tot die tijd hoef je je nergens druk om te maken.

#6. Pijnlijke borsten
Ook je borsten kunnen groeipijn hebben. Niet leuk, wel normaal.

#7. Grote tepels
Zijn je tepels haast groter dan je borsten? Dat kan. Tepels heb je in alle vormen en maten, dus het kan zijn dat je kleine borsten met grote tepels hebt, of omgekeerd.

Lees ook: 11 vragen over borsten

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen