Sommige boeken zijn zo geweldig, die móet je echt gelezen hebben. Maar ja, hoe vind je die supergave verhalen in een bomvolle bieb of op je e-reader? Door deze tips te checken of course!

#1. Een weeffout in onze sterren, John Green
Voor een mooi boek zit je met John Green altijd goed. In Een weeffout in onze sterren ontmoet de 16-jarige kankerpatiënt Hazel de even oude Gus die ook kanker heeft. Omdat Hazel al weet dat ze niet lang meer te leven heeft, wil ze eigenlijk geen verkering. Maar ja, liefde kun je niet dwingen… 

#2. Helen Vreeswijk
Helen Vreeswijk schrijft zo verschrikkelijk veel dat het écht niet lukte om één titel te kiezen. Al haar boeken zijn namelijk razend spannend. Dat wordt dus heel lang twijfelen in de bibliotheek. Of gewoon alles lezen, of course. 😉

#3. De belevenissen van een muurbloem, Stephen Chobsky
Dikke kans dat je even moet zoeken naar dit boek, omdat het soms op de jongerenafdeling en soms op de afdeling voor volwassenen te vinden is. Laat je daardoor niet afschrikken, want het verhaal is hilarisch, lief en ontroerend . De hyperintelligente Charlie is op de middelbare school zo’n buitenbeentje dat hij maar brieven gaat schrijven aan een verzonnen vriend. Aan jou dus. Aanrader voor iedereen die van de boeken van John Green houdt!

Lees ook: 10 leukste series ever

#4. Het Achterhuis, Anne Frank
Over een paar maanden wordt de Tweede Wereldoorlog weer herdacht. Wil jij weten hoe het echt was om toen te leven? Dan moet je het dagboek van Anne Frank lezen. Op haar twaalfde duikt zij samen met haar familie en nog vier anderen onder in het kantoor van haar vader. Meer dan twee jaar zitten ze binnen, zonder één keer naar buiten te mogen. Al die tijd schrijft Anne in haar dagboek. Nog steeds mega indrukwekkend.

#5. Wreed, Mel Wallis de Vries
Vorig jaar werd Wreed gekozen tot beste boek voor jongeren tussen 12 en 16 jaar en wij begrijpen wel waarom. Danielle ligt geblinddoekt en vastgebonden op een bed. Wie heeft haar ontvoerd? Spannend!

#6. Morgen toen de oorlog begon, John Marsden
Als zeven jongeren terugkomen van een kampeervakantie, ontdekken ze dat er in hun land een oorlog is uitgebroken. Samen proberen ze terug te vechten. Een echte klassieker!

#7. De hongerspelen, Suzanne Collins
Twaalf districten zijn er in Panem. Elk jaar moet elk district één jongen en één meisje naar de hongerspelen sturen. Daar zullen ze net zo lang vechten tot er nog maar één strijder over is. De winnaar. De rest is dood. Dit jaar wordt Katniss gekozen. Zal zij overleven? Heb jij deze trilogie nog niet gelezen? Lucky you, want dan is er nog heel veel moois te ontdekken.

Lees ook: 8 meidenfilms die je gezien moet hebben