In Amerika is het al de normaalste zaak van de wereld: plastische chirurgie onder jongeren. Maar vaak wordt vergeten dat er ook allerlei risico’s aan verbonden zijn… En zo zijn er nog veel meer redenen om beter niet aan plastische chirurgie te beginnen.

1. Het kan verslavend zijn
Als je het één keer hebt gedaan en het bevalt, wil je vaak meer. Je hebt je neus nu goed, maar die ene rimpel is ook zó irritant… Voor je het weet ben je verslaafd.  

2. Er zitten risico’s aan verbonden
Misschien reageert jouw lichaam niet goed op botox of treden er ontstekingen op. De kans is dan wel klein, maar het is er wel!

3. Misschien pakt het anders uit
Straks is het resultaat héél anders dan jij in gedachten had. En je kunt niet meer terug…

4. En over dertig jaar?
Plastische chirurgie is misschien mooi voor nu. Maar niemand weet wat het effect precies is voor de langere termijn… Wie weet zien jouw ingespoten lippen er over twintig jaar wel vreselijk uit!

5. De trends
En nu mogen volle lippen dan wel hip zijn, maar wie weet is dit later wel helemaal niet meer zo. Terwijl de ingreep wél voor altijd is!

6. Het is giga-duur
Van dat geld kun je ook een fantastische reis boeken… Of superveel nieuwe outfits scoren.

7. Niemand is perfect
Het zou ook maar saai zijn als dit wél het geval was. Iedereen heeft zijn minderheden en dingetjes waar die minder blij mee is. Dit houd je áltijd… Maar onthoud dat dit helemaal niet erg is. Je bent mooi zoals je bent, echt waar!

Lees ook: Steeds meer jongeren doen aan plastische chirurgie