Verliefd zijn is tha bomb en een lover hebben is nog leuker. Alleen die datefase daartussen… die is niet altijd even episch. We zetten 7 awkward momenten voor je op een rijtje.

#1. Je moet eerst een date scoren
Niet alleen het daten zelf is awkward, een date scoren is ook al hels. Want hallo, hoe vertel je iemand dat je wilt daten, zonder de kans om jezelf hartstikke voor gek te zetten? Uh… niet. Al is het wel altijd aan te raden om even te checken of je lover to be a) niet toevallig al een vriendin heeft, b) weet dat je überhaupt bestaat.

#2. Je bent je hyperbewust van jezelf
Normaal bestel je gewoon een grote hamburger en werk je die met twee handen naar binnen, terwijl de ketchup op je kin kletst, maar zodra je op een date bent, bedenk je dat je salade moet eten en raak je inwendig panisch bij elk blaadje sla dat niet keurig in je mond beland. Als je nou maar niets tussen je tanden hebt!

#3. Je kent elkaar niet
Tenzij jij een van de lucky girls bent die een vriend aan de haak heeft geslagen om te daten, komt een date erop neer dat je van een wildvreemde probeert te ontdekken of jullie potentieel de rest van jullie leven gaan delen. No pressure hoor, no pressure.

#4. Flirten is best een kunst
Thuis lijkt het allemaal zo makkelijk: je lippen verleidelijk tuiten, knipogen en af en toe iets dubbelzinnigs zeggen. Eenmaal op je date laat je alles uit je handen vallen, word je knalrood, kun je alleen maar stotteren en ga je hysterisch lachen om alle flirtpogingen die op jou worden afgevuurd. Great.

Lees ook: 5 boy-mysteries uitgelegd

#5. To kiss or not to kiss?
Jullie avond was hartstikke leuk. Bij het afscheid buigen jullie naar elkaar toe. Je doet je ogen dicht, tuit je lippen en… krijgt een kus op je wang. Grr… een gevalletje verschillende verwachtingen kan behoorlijk naar zijn als het om zoenen gaat.

#6. Wat zeg je the day after?
Gaan jullie appen? Meteen weer afspreken? Awkward stil zijn? En wat als een van de twee het wel leuk vond en de ander helemaal niet? Yep, de dag na de date is dat moment waarop je alles nog eens overdenkt, overanalyseert en de hele tijd met je telefoon in je hand staat en dan toch maar niets doet. Alsof je je tijd niet beter kunt gebruiken, verdorie.

#7. En wie weet ‘moet’ je nog een keer
Voor de second date. Aaaaaargh! Maar hold on, het wordt alleen maar beter, echt. Jullie moeten elkaar gewoon even leren kennen. And guess what? Dat is precies wat er gebeurt tijdens een date.

Lees ook: Wie is de hotste zomerhunk van 2016?