Natuurlijk is normaal met elkaar omgaan een echte must, maar soms heb je gewoon geen behoefte om friends met iemand te worden. En ach, dat is ook helemaal oké! Check hier waarom.

1. Geen klik
Soms is er gewoon geen klik tussen jou en iemand anders en dat is gewoon helemaal prima. Niet iedereen hoeft vrienden met elkaar te zijn!

2. Je voelt je gedwongen dingen te doen die je normaal nooit zou doen
Doet hij/zij dingen waarvan jij denkt dat ze niet oké zijn? Of voel je je gedwongen zelf ook deze dingen te doen, omdat jullie vrienden zijn? Dat is geen goed teken. Je zou nooit iets tegen je zin moeten doen voor een ander, al helemaal niet voor een vriendin!

3. Je haat roddelen, maar hij/zij doet het wel
Oké, af en toe een beetje roddelen doet iedereen wel eens. Maar altijd over álles en iedereen roddelen niet! Als je bevriend bent met een girl of boy die continu roddelt en anderen slecht laat voelen en je vindt het helemaal niets, dan is er géén reden om vrienden met haar/hem te zijn.

4. Jullie hebben dezelfde vrienden
Ook dit hoeft geen reden te zijn om per se friends met iemand te worden. Alleen als je diegene echt mag en het leuk vindt om tijd met hem/haar door te brengen is het prima! Dat jouw friends haar/hem mogen, wil nog niet zeggen dat jij dat ook moet doen.

5. Hij/zij doet nooit moeite
Gebruikt worden is nooit oké in welke vriendschap dan ook! Hij/zij zou evenveel moeite voor jou moeten doen als jij voor hem/haar.

6. Je kan hem/haar niet vergeven
Probeer je weer friends met iemand te worden, maar kan je maar niet vergeten wat hij/zij jou heeft aangedaan? Dan is het prima de vriendschap te beeïndigen. Jij kiest zelf met wie je omgaat en je moet iemand pas vergeven als je daar ook écht achterstaat!

7. Hij/zij laat je slecht voelen over jezelf
Dit zou niemand je aan moeten doen! Hij/zij is geen echte vriend.

Lees ook: Hoe ga je om met een frenemy?