Gamen, romcoms kijken en vloeken zijn niet de eerste dingen waaraan je denkt bij een healthy lifestyle. Toch zijn ze stiekem heel goed voor je! Weten waarom? Lees maar snel verder.

#1. Gamen
Gamen heeft niet zo’n best imago, maar dat is niet terecht. Door te gamen verbeter je namelijk je oog-handcoördinatie en strategisch denken. En dat is dan weer hartstikke handig voor later. Kun je mooi neurochirurg worden.

#2. Eten laten liggen
Zeggen je ouders ook altijd tegen jou dat je je bord leeg moet eten? Vertel ze dan maar dat dat helemaal niet zo goed is. Door per se je bord leeg te eten, negeer je namelijk het seintje van je hersenen dat aangeeft dat je vol zit. Daardoor eet je makkelijk te veel. Gewoon stoppen als je er klaar mee bent, dus.

#3. Romcoms kijken
Romcoms kijken voelt waarschijnlijk niet als een superhealthy activiteit, maar onderzoekers hebben ontdekt dat films waar je vrolijk van wordt hartstikke goed zijn voor je. Ze zorgen namelijk voor een betere bloedsomloop. Nice! Of course knapt je humeur er ook behoorlijk van op.

#4. Vloeken
Als je de laptop op je teen laat vallen, lucht niets zo op als een flinke vloek. En dat is niet voor niets, want uit onderzoek is gebleken dat proefpersonen die flink scholden, hun handen langer in koud water konden houden dan proefpersonen die niet vloekten. Voel je nu de neiging om non-stop te vloeken? Doe dat maar niet, want het effect was minder groot bij mensen die altijd heel veel vloeken.

Lees ook: Dit betekenen deze emoticons echt

#5. Normale cola drinken in plaats van light
Heb jij ook altijd het idee dat light frisdrank echt way more healthy is dan normale? Dat is niet helemaal waar. In light cola zitten inderdaad veel minder calorieën dan in normale cola, maar je lichaam denkt wel dat het suiker binnenkrijgt. Doordat je je lijf op die manier ‘voor de gek houdt’, krijg je na het drinken van light frisdrank vaak sneller weer zin in suiker. En daardoor ga je dan weer meer snacken. Tja, dan maakt het dus niet zo veel uit of je voor light of normaal kiest. Het allerbeste is natuurlijk om helemaal geen fris te drinken, maar water of (groene) thee.

#6. Een dagje niet douchen
Oké, als je vijf dagen achter elkaar sport, kun je die douchebeurt maar beter niet overslaan, maar als je iets minder fanatiek bent, is er niets mis mee om af en toe een dagje niet te douchen. Zeker in de winter kan veel douchen je haar en huid uitdrogen. Een keertje overslaan kan dan helemaal geen kwaad.

#7. Een nachtelijke snack nemen
Misschien heb je wel eens gehoord dat je na acht uur ’s avonds beter niet meer kunt eten. Dat is deels waar, want echt grote maaltijden (of die enorme bak chips) verteer je in je slaap niet meer. Toch is er niets mis met een (gezonde) snack als je echt trek hebt. Anders lig je alleen maar wakker, met het risico dat je de dag erna juist extra gaat snacken om aan je energie te komen.

Lees ook: 10 lifehacks om langer te kunnen slapen