Jullie doen superveel samen, zitten altijd naast elkaar in de les en vinken het ene na het andere friendship goal van jullie lijstje. Yep, jullie zijn echte besties! Of toch niet? Check hier zeven tekenen dat je BFF misbruik van je maakt.

#1. Ze praat alleen over zichzelf
Jullie hebben het altijd supergezellig, zolang het gesprek over haar gaat. Als jij eens iets over jezelf wilt vertellen, gaat het binnen twee minuten toch weer over… haar. Grom. Zelfs als je het hartstikke leuk vindt om naar haar verhalen te luisteren, is dit niet oké! Je mag best eens zeggen dat je het fijn vindt als zij ook naar jou luistert. En als ze dat dan niet doet, tja… dan weet je genoeg, toch?

#2. Ze steunt je niet
Jij maakt je al weken superdruk om die belangrijke wedstrijd die eraan komt, maar je vriendin is alleen maar chaggi dat je de avond ervoor niets leuks met haar wilt doen. Bedankt voor de steun, hè?

#3. Ze laat je komen als extraatje
Als iedereen heeft afgebeld en ze niemand anders mag vinden, dan mag jij langskomen. Vaak is het best wel gezellig, maar wees eens eerlijk: wil jij echt alleen gebeld worden als ze een uurtje ergens op haar vriendje zit te wachten?

Lees ook: 10 tekenen dat je BFF en jij uit elkaar zijn gegroeid

#4. Ze dumpt je als er iemand anders voorbij komt
Jullie zijn aan het praten, maar als er iemand anders bij komt staan, begint ze een gesprek met diegene en draait ze jou haar rug toe. Eh… hallo?! Jij wilt ook meepraten!

#5. Ze vertelt je geheimen door
Oké, je had niet gezegd dat je liever niet had dat ze tegen je crush zou zeggen dat jij niet kunt slapen zonder knuffel en met een duim in je mond, maar dat had ze echt best zelf kunnen bedenken. En nee, ze had ook al die roddels over jou echt niet door hoeven vertellen. Echt niet.

Lees ook: 10 tips om de beste BFF ever te zijn

#6. Ze laat je alles betalen
Altijd als jullie bij de kassa komen, heeft zij even geen geld. Kan of course een keer gebeuren, maar een BFF die honderd euro bij jou in de min staat, is gewoon niet tof.

#7. Ze reageert haar frustratie op jou af
Het is echt hartstikke sneu voor haar dat haar vakantielover nooit meer iets van zich laat horen, maar hallo, daar kun jij niets aan doen! En toch wordt ze boos op jou. So not fair…

Lees ook: 9 dingen die je zult herkennen als je een jongen als BFF hebt